Corona COVID-19: aanvullende voorwaarden en FAQ’s

Aanvullende voorwaarden en uitleg omtrent het coronavirus en bedrijfsactiviteiten door Picha Foto (update: 1 februari 2022)

Wij volgen de ontwikkelingen met betrekking tot Corona Covid-19 op de voet. De richtlijnen van het RIVM, reisadviezen van BuZa en de zich ontwikkelende situatie op onze bestemmingen houden wij continu in de gaten. U kunt voor Iphone en Android de “Reisapp” van de Rijksoverheid downloaden waarin alle maatregelen per land actueel zijn.

Voor alle citytrips en (masterclass-) fotoreizen staat hieronder de benodigde informatie.

Onze basiscursussen  worden vanaf maart 2022 weer op locatie gegeven in groepsverband. De jaarcursus natuurfotografie zal vanaf het najaar weer georganiseerd worden volgens de gewone bezetting met bespreekavonden op locatie.

Voor alle buitenlandse activiteiten volgen wij de richtlijnen in desbetreffende landen omtrent ontsmetting, afstand bewaren en geen handen schudden.

Blijf wel thuis bij klachten! Wij zijn daar zeer alert op vanwege onze verantwoordelijkheid naar onze deelnemers toe.

De reizen

Langzaamaan gaan steeds meer landen weer open voor toerisme en kunnen we binnen Europa de meeste reizen weer organiseren. We houden de maatregelen in het buitenland in de gaten om daarop te anticiperen. In alle landen zullen maatregelen anders zijn, hiervan houden we de deelnemers op de hoogte maar zijn deelnemers ook verantwoordelijk voor het hebben van de juiste (internationale) documenten en eventuele vaccinaties.

“De Corona “Veilig  reserveren-optie”

De afgelopen periode was voor iedereen een bijzondere tijd. Nu langzaamaan de maatregelen en risico’s op annuleren van activiteiten steeds verder afnemen, eindigt onze “Veilig-reserven-optie” per 1 april 2022.

Bij alle fotoreizen staat nu nog bovenaan de pagina een extra button “Neem een optie” waarmee je kosteloos op de deelnemerslijst plaatsen. Hierdoor kun je met een gerust hart een plaatsje tijdens deze reis reserveren. Op die manier kun je je dromen waarmaken zonder het risico dat de reizen volgeboekt raken. Deze mogelijkheid houden we wel op onze reizen met één week bedenktijd, ingaande per 1 april 2022.

Wanneer een fotoreis kan plaatsvinden volgens de adviezen van de EU en Rijksoverheid, benaderen we iedere aangemelde deelnemer persoonlijk waarna de deelname definitief wordt. Dan treden de algemene voorwaarden in werking inclusief aanbetaling.

Wij hopen als Picha Foto voor iedereen hiermee een drempel weg te kunnen nemen !

Wij nemen de richtlijnen zeer serieus en verwachten dit ook van onze deelnemers.

Veel gestelde vragen.

Wanneer ik mijn vliegticket annuleer, krijg ik dan een voucher of mijn geld terug?

Het vliegticket is geen onderdeel van een fotoreis. wanneer je annuleert, zijn de annuleringskosten voor eigen rekening of eventueel via de annuleringsverzekering terug te halen.

Wanneer een reis kort van tevoren geannuleerd wordt, krijg ik dan mijn geld terug?

Het kan in deze onzekere tijd voorkomen dat landen hun maatregelen voor Nederland aanpassen c.q. verscherpen waardoor we onverhoopt toch moeten annuleren. Wij hanteren voor fotoreizen in 2021 het beleid dat in dit soort situaties het geld van de fotoreis altijd gerestitueerd wordt aan de deelnemers.

Er staat nog een restbedrag van mijn fotoreis open om te betalen, moet ik in deze situatie wel betalen?

Het is heel logisch dat je onzeker bent over de het al dan niet doorgaan van je fotoreis. De situatie is op dit moment wel rooskleuriger omtrent mogelijkheden van de fotoreizen. Wanneer er nog een termijn open staat, verzoeken wij dit wel graag te doen. Het al dan niet doorgaan van een fotoreis staat los van het op tijd betalen van de reissom met het risico dat je deelname komt te vervallen.

Wanneer ik ziek word op reis, wie dekt de kosten?

Reizigers die ziek worden tijdens de fotoreis kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en/of reisverzekering. Advies: bespaar nooit op een goede verzekering, lees de voorwaarden goed door.

Ik volg een cursus of ga mee met een dagworkshop en heb klachten. Wat moet ik doen ?

Bij klachten is het advies thuis te blijven volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wanneer je reeds een cursus volgt, overleggen we over de mogelijkheden deze later te vervolgen.

Bij privélessen verzetten we de afspraak.

Voor dagworkshops kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden deelname naar een ander tijdstip of andere gelijkwaardige workshop te verplaatsen.

Het boeken van cursussen en dagworkshops vallen ook onder de “Veilig-reserveren-optie”. Je kunt deze gewoon boeken, er is geen “Neem een optie”-knop omdat cursussen en workshops eenvoudiger te verschuiven en plannen zijn. De regeling is echter gelijk.

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media