Theorie & praktijk

Basiscursus fotografie spiegelreflex- / systeemcamera

Groei tot een fotografische kunstenaar !
Ja, ik doe mee !
 • Leer je camera kennen in één dag
 • Breng de theorie direct in praktijk
 • minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
 • € 169,00 per persoon inclusief lunch
 • 3 maanden nazorg na de cursus
Informatie
 • Wil je graag de beginselen leren over diafragma, sluitertijd en ISO?
 • Heb je een mooie camera maar geen idee waar al die knoppen voor dienen?
 • Wil je een “click” met de camera krijgen en groeien als fotograaf?

Dan is deze basiscursus voor beginners een ideale instap.

Wat ga je leren?

Je leert meer over de camera èn het maken van betere foto’s. We gaan namelijk in op de basisbeginselen van de digitale fotografie en daarnaast ook  dieper in op compositie, standpunten etc. Daarom is deze basiscursus namelijk een uitgebreider dan de basis die meestal geboden wordt.

Een bijzondere foto maken is namelijk net een paar stappen verder dan alleen op de knop drukken. Al lijkt dat met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig vaak niet zo. Tijdens de cursus leer je de camera optimaal te benutten waardoor je weet hoe om te gaan met al die knopjes zodat je uiteindelijk ook die “bijzondere” foto met een mooie compositie kunt maken.

Wij organiseren de basiscursus fotografie voor mensen die in het bezit zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera en graag hun camera beter willen leren kennen om van de Auto-stand af te kunnen. Onze basiscursussen organiseren we meermaals per jaar vanuit een centraal gelegen locatie in Arnhem waar we direct het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Een dag basiscursus bestaat uit uitgebreide theorie aan de hand van het uitgereikte lesboek en begeleidend fotomateriaal. Rond het middaguur genieten we van een heerlijke lunch om daarna het tweede theoriegedeelte te bespreken.Na het theoretisch gedeelte gaan we het geleerde direct in de praktijk brengen en fotograferen. Dus neem je camera mee!

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt tussen de 4 en 8 personen zodat iedereen de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Dat is zeker bij de basiscursus van wezenlijk belang.

De basiscursus fotografie houdt niet op na deze dag! Na de cursus bieden wij nog drie maanden nazorg; iedere deelnemer krijgt per mail maandelijks 2 opdrachten als stimulans om met de camera bezig te blijven. Deze kun je dan insturen ter beoordeling.

Tevens krijg je een certificaat van deelname en een persoonlijke klantenpas voor een jaar, ingaande na de basiscursus, met 10% korting op vervolgcursussen en workshops. Het nummer op de klantenpas is  te gebruiken bij workshopboekingen via de webshop en tevens als code bij aanmelding voor andere cursussen. Klantenpassen staan op naam geregistreerd en zijn niet overdraagbaar.

Waarom een basiscursus bij Picha Foto?

– Deze basiscursus is uitgebreider dan de meeste basiscursussen en niet online*
– Basiscursus is in kleine groepen
– De theorie wordt direct in de praktijk gebracht
– Grensverleggende basiscursus om te groeien in de eigen fotografische ontwikkeling
– Leerzame feedback gedurende drie maanden
– Direct een stevige, uitgebreide, basiskennis in de fotografie
– Eenvoudige doorstroming naar andere cursussen, workshops en reizen

* We kiezen bewust voor de “offline” cursus in plaats van online cursus omdat persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel staan. De ervaring leert dat tijdens een cursus altijd vragen naar boven komen die dan direct te beantwoorden zijn. De combinatie van theorie en praktijk gedurende de dag zorgt ervoor dat je direct je eerste stappen in de fotografie kunt gaan maken.

 Eerstkomende cursusdagen 2023:

 • zaterdag 28 januari
 • woensdag 22 februari
 • zaterdag 15 april
 • zaterdag 10 juni
Inschrijven

Via de button boven of hieronder kun je je aanmelden voor deze uitgebreide basiscursus. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst en daarna een factuur voor deze cursus. Deelname is definitief na aanmelding.

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op ! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277, ook via Whatsapp

Wacht niet te lang ! Het is jammer om die mooie camera op de plank te laten liggen of alleen de automatische stand te gebruiken !

Leer je camera kennen en ontdek een nieuwe wereld !

Ja, ik doe mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media