Theorie & praktijk

Basiscursus fotografie spiegelreflex- / systeemcamera

Groei tot een fotografische kunstenaar !
Ja, ik doe mee !
 • 6x per jaar cursusprogramma (2022)
 • 3 avonden, 1 praktijkochtend
 • minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
 • € 169,00 per persoon (incl. 21% BTW)
 • 3 maanden nazorg na de cursus
Informatie
 • Wil je graag de beginselen leren over diafragma, sluitertijd en ISO?
 • Heb je een mooie camera maar geen idee waar al die knoppen voor dienen?
 • Wil je een “click” met de camera krijgen en groeien als fotograaf?


Dan is deze basiscursus voor beginners een ideale instap.


Wat ga je leren?

Je leert meer over de camera èn het maken van betere foto’s. We gaan namelijk in op de basisbeginselen van de digitale fotografie en daarnaast ook  dieper in op compositie, standpunten etc. Daarom is deze basiscursus namelijk een uitgebreider dan de basis die meestal geboden wordt.

Een bijzondere foto maken is namelijk net een paar stappen verder dan alleen op de knop drukken. Al lijkt dat met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig vaak niet zo. Tijdens de cursus leer je de camera optimaal te benutten waardoor je weet hoe om te gaan met al die knopjes zodat je uiteindelijk ook die “bijzondere” foto met een mooie compositie kunt maken.

Wij organiseren een basiscursus voor mensen met een spiegelreflex- of systeemcamera zes maal per jaar. We starten in maart. We plannen de nieuwe cursussen in de loop van 2022 verder in. Een aantal voor en een aantal na de zomervakantie.

De theorieavonden zijn in de avonduren van 19:30 tot circa 22:00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt tussen de 4 en 8 personen zodat iedereen de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Dat is zeker bij de basiscursus van wezenlijk belang. De praktijkochtend vindt plaats op zondag tenzij het weer in zeldzame gevallen anders beslist. Dan verhuizen we het naar de zaterdag. We gaan dan naar een locatie ergens op of rond de Veluwe. Waarbij we rekening houden met de weersomstandigheden en de tijd van het jaar om tot de beste fotografische mogelijkheden te komen.

Naast de theorie krijg je op de eerste twee avonden een paar leuke thuisopdrachten mee om de besproken stof in de praktijk te brengen. In combinatie met de beelden van de praktijkdag houden wij op de laatste avond een beeldbespreking waarin we van iedere deelnemer circa vier beelden bespreken.

Waarom een basiscursus bij Picha Foto?

– Deze basiscursus is uitgebreider dan de meeste basiscursussen en niet online*
– Basiscursus is in kleine groepen
– De theorie wordt direct in de praktijk gebracht
– Grensverleggende basiscursus om te groeien in de eigen fotografische ontwikkeling
– Leerzame feedback/bespreek avond
– Direct een stevige, uitgebreide, basiskennis in de fotografie
– Eenvoudige doorstroming naar andere cursussen, workshops en reizen

* We kiezen bewust voor de “offline” cursus in plaats van online cursus omdat persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel staan. De ervaring leert dat tijdens een cursus altijd vragen naar boven komen die dan direct te beantwoorden zijn. Daarnaast bieden de praktijkochtend en bespreekavond zoveel toegevoegde waarde in een cursus waardoor veel sneller stappen gemaakt kunnen worden in de ontwikkeling van de eigen creativiteit en stijl.

 

Opbouw en inhoud basiscursus
Avond 1: theorie (o.a.: diafragma, sluitertijd, isowaarde, camerastanden, objectieven etc.)
Avond 2: theorie (o.a.: witbalans, bestandsformaten, compositie, filters etc.)
Ochtend: praktijk (de locatie wisselt met het seizoen waarin we cursus geven)
Avond 4: beeldbespreking van thuisopdrachten en praktijkochtend

Cursusavonden in maart (BC1) vinden plaats op:

 • donderdag 3 maart 2022
 • donderdag 10 maart 2022
 • zaterdag 19 maart 2022 (praktijkochtend)
 • donderdag 24 maart 2022

Na de cursus doen wij nog drie maanden aan nazorg; iedere deelnemer krijgt per mail maandelijks 2 opdrachten als stimulans om met de camera bezig te blijven. Deze kun je dan insturen ter beoordeling. Tevens krijg je een certificaat van deelname en een persoonlijke klantenpas voor een jaar, ingaande na de basiscursus, met 10% korting op vervolgcursussen en workshops. Het nummer op de klantenpas is binnenkort beschikbaar bij workshopboekingen via de webshop en tevens als code bij aanmelding voor vervolgcursussen. Klantenpassen staan op naam geregistreerd en zijn niet overdraagbaar.

Inschrijven

Via de button boven of hieronder kun je je aanmelden voor deze uitgebreide basiscursus. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst en daarna een factuur voor deze cursus. Deelname is definitief na aanmelding.

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op ! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277, ook via Whatsapp

Wacht niet te lang ! Het is jammer om die mooie camera op de plank te laten liggen of alleen de automatische stand te gebruiken !

Leer je camera kennen en ontdek een nieuwe wereld !

Ja, ik doe mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media