Theorie & praktijk

Zo haal je meer uit je camera

Met deze inspirerende en creatieve basiscursus fotografie

  • Weg met de automatische stand
  • Aan de slag met je eigen creativiteit
  • het mooiste plaatje… maak jij!
  • begeleiding van een echte topfotograaf
  • certificaat erbij voor aan je muur

Je kent het vast wel…

Even een leuke foto schieten met je mobiel. Of snel die mooie, gekochte camera tevoorschijn halen. Die lag nog ergens boven of in een kast. Je maakt gauw de foto. Maar… dan op de automatische stand. Want geen idee waar te beginnen! Diafragma? Waar dient dat voor? Sluitertijd? Wat kan ik daarmee? En ISO? Geen idee!

De handleiding nalezen of de standen op je camera zelf uitpluizen? Daar word je niet echt blij van. Dat duurt te lang.
Is saai. En leer je daarmee alles? Nee. Helaas niet…

Ronald Taal - Picha Foto - Team - Fotograaf

Daar heb ik wat op bedacht! Ik zal me eerst even aan je voorstellen…

Mijn naam is Ronald, geboren met een camera rond mijn nek. Niet echt natuurlijk, maar mijn passie voor fotografie is enorm groot! Alles wat ik zie, bekijk ik als het ware al door een lens. Ik zie de foto’s voor me. Denk aan de mogelijkheden en de creativiteit neemt de vrije loop. Fantastisch!

Mijn passie voor fotograferen wil ik heel graag met je delen. Zodat jij en nog heel veel meer mensen aan de slag gaan met fotografie.

Ik leg je alles, maar dan ook echt alles uit over je camera. Over alle mogelijkheden. Ik geef je tips en trucs tijdens een unieke en creatieve basiscursus om meer uit je camera te halen en uit jezelf. Want jij schiet straks niet een paar plaatjes, jij wordt die nieuwe fotografische kunstenaar die prachtige foto’s gaat creëren!

Is dit iets voor jou?

– Wil je graag de beginselen leren over diafragma, sluitertijd en ISO?
– Heb je een mooie camera, maar geen idee waar al die knoppen voor dienen?
– Een “click” met de camera krijgen en groeien als fotograaf?


Deze mensen gingen je voor…

Als je denkt dat deze basiscursus fotografie wat voor je is, dan wil je natuurlijk weten waarmee je aan de slag gaat straks. Wat er allemaal aan bod komt. Maar ook wat anderen er tot nu toe van vinden. Dat geeft je even een indruk van wat je mag verwachten. We hebben aan onze cursisten gevraagd wat zij ervan vonden. Ze delen hun ervaring graag met jou:

Ronald legt alles op een hele duidelijke manier uit. Hij neemt je stap voor stap mee en geeft ook heel veel tips tussendoor. Dat vond ik erg fijn! Ik denk dat ik de jaarcursus toch ook ga doen, want natuurfotografie vind ik het allerleukste om te doen.

C. de Wit

Vooral het deel over de standpunten vond ik verrassend. Ik weet zelf al het een en ander van fotografie en twijfelde of ik de basiscursus zou doen. Hij was niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk. Toch hele leuke dingen opgestoken.

P. van Vliet

Ik heb echt genoten van deze cursus! Ik ben fan geworden van Picha en van Ronald! Zo enthousiast over het vak en heel veel kennis. Er is niets waar hij niet bij kon helpen of wat hij niet wist. Jammer dat het er alweer op zit. Ik kijk uit naar een vervolgcursus!

I. Bijl

Eindelijk van die automatische knop af. Wel eens geoefend met die andere standen, maar dan kreeg ik het toch niet op beeld hoe ik het wilde. Frustrerend! Ik heb deze cursus cadeau gekregen en ik kan maar 1 ding zeggen: een echte aanrader!

M. Severs


Ook wel leuk om te zien wat ze gemaakt hebben natuurlijk…

Ben toch eigenlijk stiekem wel trots op ze… Ook al zin om te gaan starten?

Deze basiscursus is echt iets voor jou! Je leert meer over de camera én het maken van betere foto’s. We gaan in op de basisbeginselen van fotografie en daarnaast ook dieper in op de leuke dingen, zoals  compositie, standpunten etc.

Deze basiscursus is dus eigenlijk helemaal niet zo basis. Hij is veel uitgebreider dan je verwacht en dan de cursussen die je ergens anders wellicht al bent tegengekomen of zelfs al hebt gevolgd. Een bijzondere foto maken is namelijk net een paar stappen verder dan alleen op de knop drukken. Dat weet jij inmiddels ook.

Tijdens de cursus leer je de camera optimaal te benutten, waardoor je weet hoe om te gaan met al die knopjes. En dan maak jij de meest mooie en bijzondere foto’s en composities!


“Ik heb nu zoveel plezier van en met mijn camera! Nog veel meer dan daarvoor.
De basiscursus was echt top en super gezellig!”

Let’s get started!

Lights, camera, ACTION! Ik zal je nog even vertellen wat je mag verwachten van ons, als je aan de basiscursus gaat beginnen. En ik zal je nog even wat praktische informatie geven, wel zo handig.

Je kunt ook alvast even ons filmpje over de basiscursus fotografie bekijken.


Inhoud basiscursus fotografie

Avond 1: theorie (o.a.: diafragma, sluitertijd, isowaarde, camerastanden, objectieven)

Avond 2: theorie (o.a.: witbalans, bestandsformaten, compositie, filters)

Ochtend 1: praktijk (de locatie wisselt met het seizoen waarin we cursus geven)

Avond 4: beeldbespreking van thuisopdrachten en praktijkochtend

We komen 4 keer samen, waarvan 3 keer in de avond om alles te leren over fotografie en 1 keer in de ochtend om gezamenlijk aan de slag te gaan. Naast de theorie krijg je op de eerste 2 avonden een paar leuke thuisopdrachten mee om ook thuis direct van start te kunnen. Oefening baart kunst!

Deze basiscursus wordt offline aangeboden. Zo is er meer dan voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Om jou een echte kickstart te kunnen geven.
We houden natuurlijk ook rekening met de maatregelen rondom het coronavirus en hebben daarom deze basiscursus iets opgeschoven in de agenda. Hopelijk kunnen we dan weer met jou en de andere fotografen op pad. Houd onze Facebookpagina even in de gaten. Daarmee houden we je op de hoogte. Of stuur ons even een berichtje.

Na de basiscursus klaar en de camera weer in de kast? Nee hoor! Sowieso zorgen wij ervoor dat je heel enthousiast weer naar huis gaat en vol inspiratie. En na afloop sturen we je maandelijks nog wat leuke opdrachten, tips en trucs toe. Gemaakte creaties kun je naar ons toesturen. We kijken dan graag even met je mee en geven je persoonlijk feedback.

Oh ja… ook wel leuk om te vertellen!

Je krijgt een certificaat na afloop van de basiscursus fotografie én een persoonlijke klantenpas met 10% korting op vervolgcursussen, workshops en digitalisering. Daar mag je een heel jaar gebruik van maken!


Praktische informatie

• Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: 169,- per persoon

Data basiscursus fotografie:

> Groep BC1
nog niet bekend ivm Corona

> Groep BC2
nog niet bekend ivm Corona

> Groep BC3
nog niet bekend ivm Corona

> Groep BC4
nog niet bekend ivm Corona

Inclusief:
– wat te drinken en iets lekkers tijdens de theorie-avonden
– persoonlijke begeleiding tijdens en na de basiscursus
– een heleboel tips en trucs
– veel enthousiasme
– uitgebreid lesmateriaal
– leuke opdrachten
– 3 maanden nazorg

En nu tijdelijk met een gratis persoonlijke klantenpas, waarmee je 10% korting ontvangt op vervolgcursussen, workshops en digitalisering. Je mag hier een heel jaar gebruik van maken!

Ja, ik wil me inschrijven voor de basiscursus

Ja, ik wil me inschrijven voor de basiscursus!

Inschrijven

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media