Single 8 mm, dubbel 8 mm & Super 8 mm films

8 mm films digitaliseren

Wij brengen de historie weer tot leven !
Vraag nu aan !
  • Voor alle soorten 8 mm films
  • mogelijkheid wetgate cleaning
  • handmatige beeldcorrecties
  • opslag op dvd, harddisk of usb
  • vanaf € 1,20 per minuut

Informatie
Bijna iedereen heeft ze nog thuis: de oude 8mm films. Deze herinneringen zijn zeer waardevol, mogen niet verloren gaan omdat ze nooit meer overgedaan kunnen worden. De kans dat de beelden en geluiden niet meer zijn te gebruiken wordt steeds groter. De tapes vergaan door allerlei omstandigheden: vocht, magnetische invloeden, warmte en de tand des tijds.

Voor het digitaliseren van uw 8mm film bent u bij ons aan het juiste adres. We gebruiken de beste apparatuur waarmee we uw (singel 8, dubbel 8 en super 8) 8mm film digitaliseren en op dvd of harddisk zetten. We doen dit al jaren en hebben dan ook ruime ervaring en expertise in het omzetten van deze oude beelden.

Wij digitaliseren uw films met een professionele scanmachine. Tijdens het digitaliseren passen wij handmatig kleur- en belichtingscorrecties toe waar dit nodig en mogelijk is. Tevens wordt de film tijdens het digitaliseren wetgate gereinigd indien gewenst.

U kunt erop vertrouwen dat uw films bij ons in goede handen zijn.

Het verschil tussen Super 8 en normaal 8mm films
Beide soorten kunnen wij digitaliseren maar het is handig om aan de hand van de perforatie te herkennen welk type het is.
Normaal 8mm film: Deze heeft een rechthoekige perforatie. De korte kant zit aan de kant van de film precies tussen 2 filmbeelden. Van de film is 4,5 mm bestemd voor het beeld.
Super 8mm film: hiervoor geldt dezelfde herkenning. Het verschil is dat bij super 8mm de perforatie kleiner is, meer lijkend op vierkant. Tevens zit de perforatie in het midden van een filmbeeld.

Techniek en verhouding 8mm
Er is een verschil tussen de huidige en vroegere tv’s. Hiermee samenhangend is er ook een verschil tussen DVD en Blu-ray.
De vroegere tv’s hadden een verhouding van 4:3 ( 720 x 576 pixels). De DVD kan dit formaat weergeven.
De nieuwe tv’s hebben een beeldverhouding van 16:9 (1920 x 1080 pixels). De Blu-ray heeft ook dit pixelaantal.
De 8mm films hebben de verhouding van 4:3.

Indien u meerdere videobanden, films of muziek heeft, kunt u een formulier downloaden om de volgorde aan te geven waarop u uw materiaal gedigitaliseerd wilt hebben.

Bijkomende variabele kosten digitalisering
€ 6,00 per CD
€ 10,00 per DVD

Bij grote hoeveelheden kunt u kiezen om bij ons een harddisk of USB-stick af te nemen of er zelf één mee te leveren.
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% btw

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op ! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277, ook via Whatsapp. Een mailtje is ook altijd welkom.

Brengt u uw historie ook tot leven ?

vraag nu aan !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media