passie voor fotografie


Je neemt geen foto’s, je maakt ze. 

Ansel Adams, Amerikaans landschapsfotograaf (1902 – 1984)

verbinding, expressie & bewustwording

why picha foto

Create - Explore - Inspire
  • Wij zetten onze talenten en passie in voor verbinding met en respect voor onze natuur, leefomgeving en elkaar.
  • Wij laten mensen “zien” dat ze uit hun systeem kunnen stappen om daarmee persoonlijke vrijheid in expressie te kunnen ontwikkelen en elkaar daarin te stimuleren.
  • Wij geloven dat we, door middel van de (natuur-)fotografie en onze werkwijze, kunnen bijdragen aan een grotere bewustwording van de kwetsbaarheid van onze wereld.
  • Onze drijfveer is ons in te zetten voor het behoud en verbeteren van onze planeet.

onze missie


wij bieden een compleet leertraject aan waarin je vanaf nul kunt beginnen. Via een uitgebreid aanbod van cursussen, workshops en reizen kun je persoonlijk en als fotografische kunstenaar verder groeien.

Alles begint met een basiscursus

Het stimuleren en motiveren van anderen is onze passie.
Voor degenen die net een compact- of spiegelreflexcamera hebben, en nog niet weten wat de mogelijkheden zijn, verzorgen we groepscursussen en privécursussen. Wanneer je in je eigen tempo een basiscursus wilt volgen dan is onze online basiscursus een aanrader Nu de basis is gelegd,  is de jaarcursus natuurfotografie een mooie stap om de creativiteit verder te gaan ontwikkelen.
De basiscursus en jaarcursus natuurfotografie kenmerken zich ook door kleine groepen, uitgebreide theorie in combinatie met praktijkdagen. Alles is erop gericht om via intensieve begeleiding de eigen expressie, stijl en bewustwording verder te ontwikkelen door te gaan leren “zien”. 

verdere verdieping in de fotografie


Vanuit onze passie voor fotografie hebben is er een compleet programma aan workshops en fotoreizen ontstaan met daarbij een aantal specialistische cursussen en masterclass fotoreizen. Na de basiscursus kunt u een tweede en derde stap maken op weg naar verdieping in de fotografie. Al onze workshops en reizen zijn gericht op groei en creativiteit.

Wat we verder nog doen:

Mediaservices, zoals digitalisering van beeld en geluid alsmede prints in ons laboratorium, zijn onderdeel van ons totaalaanbod.

Onze specialisaties


Fotocursussen
Fotoworkshops
Natuur fotoreizen en citytrips
Masterclasses
mediaservice: digitalisering en prints

cursussen

groei als fotografische artiest

workshops

door stad en (Neder-)land

reizen

citytrips en (masterclass) reizen

Media service

Digitalisering en afdrukservice

shop

koop of huur kunst aan de muur (in ontwikkeling)

Waarom gaan mensen graag  mee:

  • We gaan altijd met kleine groepen op pad waardoor iedereen de gevraagde persoonlijke aandacht krijgt. Tijdens de fotomomenten geeft hij  ondersteuning, uitleg, briefings en krijg je, waar nodig, handleidingen. 
  • We proberen reizen en workshops altijd zo compact mogelijk te houden qua wandel- en reisafstand. Wanneer er reizen bij zijn waarbij meer gereisd, gewandeld of geklommen wordt, dan staat dat vermeld. U komt niet voor verrassingen te staan.
  • Het tempo is rustig: er is alle tijd om te fotograferen. Verdieping in de fotografie staat bovenaan en niet het rennen achter “de fotografie-trofeeën” aan.
  • We creëren de omstandigheden waarin creativiteit en stijl (verder) ontwikkeld kunnen worden. De masterclasses kenmerken zich doordat we meermaals terugkeren naar dezelfde locatie waardoor je de mogelijkheid hebt om je te verdiepen in de omgeving en het onderwerp.
  • We gaan samen op reis met gelijkgestemden van diverse fotografische niveaus. In een kleine groep leer je ook van elkaar.
  • De focus ligt op verbinding, expressie en bewustwording tijdens onze workshops en reizen.
Groei als fotografische kunstenaar

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media