passie voor fotografie


Maak kennis met ons team

De stuwende krachten achter Picha Foto


Ronald Taal
Ronald Taal

Natuurfotograaf - Fotocoach

Eind jaren ’90 ben ik professioneel begonnen in de fotografie. Na de opleiding aan de fotovakschool kwam ik in dienst bij een fotozaak nabij de Veluwe en hield ik mij bezig met de bedrijfs-, portret- en huwelijksreportages. Toentertijd combineerde ik dat met mijn originele opeleiding als administrateur.

Met de Veluwe als achtertuin  ben ik mij steeds meer gaan richten op de natuurfotografie en in het begin van deze eeuw ben ik vanuit mijn eigen fotozaak begonnen met het organiseren en begeleiden van dagworkshops en fotoreizen naast de reeds bestaande basiscursus fotografie. Met mijn admnistratieve achtergrond is het mooi om een prachtige workshop of fotoreis in elkaar te zetten waar wij en de deelnemers van mogen genieten.

De liefde voor de natuur was als kind al aanwezig. Ik was altijd bezig met het weer en als 6-jarige met mijn eerste camera altijd buiten te vinden in het bos of aan het strand. De verbinding met de natuur is altijd groot en ik kan genieten van de kleinste dingen die ik zie. Tijdens onze activiteiten in het veld probeer ik, tot in 2022 tezamen met Erik, altijd deze verbinding met en bewustwording over de natuur mee te geven en deelnemers te coachen.

Hallo allemaal, ik ben Diana Venis-Kerkhoven van Diana Venis Photography en ik mag als nieuwste telg het team van Picha Foto versterken. Ronald en Erik heb ik leren kennen bij een natuurfotografieclub. Als dochter van een bruids- en portretfotograaf is fotografie mij met de paplepel ingegoten, op mijn 4e liep ik al met mijn camera rond, nog niets was digitaal en dus deed mijn vader nog alles zelf ontwikkelen en afdrukken, magisch vond ik het om in de donkere kamer mee te mogen helpen om de foto op het papier te “toveren”. Door de jaren heen ben ik blijven fotograferen maar eigenlijk alleen op de automatische stand omdat ik de technische kant in eerste instantie volledig niet begreep, tot ik in 2017 een stormchaser tegen het lijf liep waardoor de interesse voor fotografie weer volledig terug kwam, Noorderlicht, vallende sterren, onweer, lichtende nachtwolken, Zeevonk en de mooie natuur lag aan mijn voeten. Van daaruit ben ik mij verder gaan ontwikkelen via basiscursussen, aanvullende cursussen en workshops. Het fotografievirus heb ik inmiddels ook aan mijn eigen zoons doorgegeven en zo reizen wij aardig wat af om mooie natuurverschijnselen vast te leggen en koffers vol herinneringen te maken. Maar ook voor stadsfotografie, staalwoldraaien en avondfotografie draai ik mijn hand niet om, overal reizen wij naartoe om het Noorderlicht of uitbarstende vulkanen vast te leggen, storm mee te pakken, vlinders met dauwdruppels of Klaprozenvelden vast te leggen, IJsvogels, herten, reeën noem maar op, een ritje naar de sneeuw schuw ik zeker niet en vandaar dat ik ook vaak in IJsland of Noorwegen te vinden ben, schitterende robuuste landen. Ook heb ik scoutings voor de BBC gedaan in Noord-Spanje en kan ik inmiddels wel zeggen dat ik van veel markten thuis ben. Door mijn fotografie probeer ik mensen mee te laten genieten en bewust te maken van alles wat de wereld te bieden heeft, maar probeer ik mensen ook de kunsten van het fotograferen te leren zodat zij ook die mooie koffers met herinneringen kunnen maken en de magie van schrijven met licht onder de knie krijgen. Ik hoop jullie te zien in 1 (of meer) van de vele reizen of workshops die Picha Foto te bieden heeft.

Diana Venis
Diana Venis

Natuurfotograaf - Fotocoach

Joyce Walter
Joyce Walter

Back office

Als partner ondersteun ik naast het werk bij mijn eigen logopediepraktijk Pure Comminicatie Ronald waar mogelijk in de bedrijfsvoering en als sparringspartner. Wanner ik meega met een fotoreis, zijn er soms kleine dingetjes die tussendoor even geregeld moeten worden. Die pak ik dan op terwijl Ronald en Erik zich kunnen richten op de deelnemers en de fotografie.

De passie voor de natuur zit er ook al van jongs af aan in. Als ik fotografeer – in de natuur – kan ik helemaal de tijd vergeten en genieten van alle moois dat moeder natuur te bieden heeft. Passie en creativiteit kan ik dan ook nog eens kwijt als ik van deze foto een mooi fotoboek kan maken.

Mijn levensmotto:
Elke dag heeft een gouden randje

In memoriam: 26 mei 1974 – 4 december 2022

Sinds aardig wat jaren ben ik bezig met fotografie in de bredere zin met natuur als hoofdmoot. Ik kom vaak terug bij landschappen, lijnen en balans in de omgeving. Met mijn opleidingen als Hike & Survival instructeur, Nature & wildlife gids en Internationale wildernis gids is de achtergrond er ook voor het begeleiden van prachtige wandeltochten door de natuur en om jullie meer te kunnen vertellen over hetgeen we zoal tegenkomen aan soorten flora en fauna.

Op pad in de natuur, met of zonder camera, en ervaren wat er aan leven om je heen is: daar gaat het toch om. De rust en ongedwongenheid van de natuur en het dierenleven, heerlijk.

Rustiek, verstilling, leegte, evenwicht, balans, lijnen, vlakken. Dat soort elementen kijkt ik naar in mijn omgeving.

Ik ben opgeleid met een technische achtergrond. Het is dan de kunst om het analytische los te laten in je fotografie en juist aandacht te geven aan het kijken en ervaren. Een verhaal maken van wat je ziet zonder het direct te benoemen.

Erik Spaan
Erik Spaan

Natuurfotograaf, instructeur, Gids

Nick Peters
Nick Peters

Automatisering

 

Automatisering, websites bouwen en onderhouden is mijn passie! Al van jongs af aan ben ik daarmee bezig en in mijn jeugd had ik al een bedrijf dat zich bezig hield met het oplossen van computerproblemen bij particulieren.

Later ben ik dit verder gaan uitbouwen en zo heb ik ook van het begin af aan de website gebouwd en onderhouden van Picha Foto. In die jaren zijn we vrienden van elkaar geworden en was hij de fotograaf op mijn huwelijk.

Naast mijn werk in de IT geniet ik van de natuur op de Veluwe en mijn gezin.

Doe ook waar je blij van wordt!

Dat is het motto wat ik uit straal in mijn enthousiaste werk als marketingdeskundige. Al meerdere jaren ondersteun ik vanuit mijn eigen bedrijf Welkom bij Suus Ronald bij met adviezen en werkzaamheden op het gebied van Marketing en Social Media.

Het enthousiasme wat Ronald, en sinds een tijdje ook Erik, uitstralen aan passie voor hun fotografie werkt aanstekelijk en maakt een open communicatie mogelijk om samen tot mooie momenten, resultaten en verbinding te komen.

Naast mijn werkzaamheden op het gebied van marketing verzorg ik ook coaching voor kinderen en ouders.

Suzanne den Hollander
Suzanne den Hollander

Marketing

Groei als fotografische kunstenaar

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media