natuur fotoreis schotland

Isle of Skye (creative mind)

maandag 18 maart t/m maandag 25 maart 2024
Thema: kust-, landschaps- en macrofotografie
prijs € 2250,00 (incl. 21% btw)
o.b.v. twee-persoonskamer, toeslag één-persoonskamer is + 7,50%
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

Boek nu
neem een optie
nieuwsbrief
  • ONTHAASTEN, RUST EN RUIMTE, NATUURBELEVING

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN WILDLIFE

  • DOMPEL JE ONDER IN DE SCHOTSE HIGHLANDS, SCHITTERENDE LOCHS EN SCHOTSE WHISKY

  • ONTWIKKEL JE PERSOONLIJKE CREATIVITEIT, EIGEN STIJL EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF ONTBIJT EN LUNCH, KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
Onze Creative Mind natuur fotoreis Schotland, Isle of Skye: de Schotse Highlands spreken iedere natuurfotograaf wel tot de verbeelding. Met klinkende namen als The Black Cuillin, Sligachan of The Torridon Hills kun je ook bijna niet anders verwachten! Het eiland Skye, onderdeel van de Schotse Binnen-Hebriden, is het decor van onze 8-daagse Masterclass natuurfotografie.

NATUUR
Het Isle of Skye wordt gezien als één van de mooiste stukken ongerepte natuur van Schotland. Wilde en desolate landschappen afgewisseld met schitterende bergketens worden afgewisseld met vele meren, ook wel Lochs genoemd.  Combineer dit met schitterende vergezichten, een ruige kustlijn waarbij we kunnen genieten van schitterende zonsopkomsten en -ondergangen, en je hebt een schitterend decor voor onze 8-daagse masterclass natuurfotografie.

GASTVRIJHEID EN WHISKY
8 Dagen lang mogen we ook  genieten van de gastvrijheid van de Schotten. De Schotten zijn trots op hun eigen identiteit en dat willen ze ook zoveel mogelijk bewaren. De deelnemer die links voorin de bus zit heeft ook altijd een belangrijke taak tijdens de rit: zwaaien naar tegemoetkomend verkeer!

De Schotten zijn ook uitvinder van het levenswater, Uisge Beatha. Wij kennen dat onder de naam Whisky. Haal het ook niet in je hoofd om Whiskey te schrijven want dat stamt oorspronkelijk uit het Iers. Een bezoek aan een echte Schotse Whisky distilleerderij mag dan uiteraard niet ontbreken.

CULTUUR
Het prachtige landschap herbergt ook vele parels van kastelen waarvan de meest bekende wel Eilean Donan Castle is. Ook het bekende Glenfinnan Viaduct is één van de prachtige bouwwerken op Skye, bekend van een Harry Potter film, waarover in de zomermaanden de Jacobite Steam Train overheen rijdt.

Deze bijzondere fotoreis zal vol zitten met de meest mooie locaties, uitdagingen en bijzondere fotomomenten!

Masterclass natuur fotoreis Schotland Isle of Skye
Skye - Schotland - Natuur - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Masterclass - Zonsondergang - Zonsopgang

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In de uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

WATER
De hemel op Skye kan ook wel eens openbarsten waardoor we een regenachtige dag hebben, of wellicht sneeuw. Wat is er dan mooier om het water op te zoeken? We kunnen ons verdiepen in de details die de prachtige stranden verbergen of we bezoeken de watervallen en rivieren die dit eiland rijk is. op een betere dag gaan we met de boot  langs de schitterende kust om één van de verborgen Lochs  te bezoeken met prachtig uitzicht op de Cuillin Hills. In maart kunnen de bergen nog steeds bedekt zijn met een mooi laagje sneeuw wat weer een extra dimensie geeft aan de algehele sfeer.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in dit adembenemende landschap. Is het een grijze dag dan is prachtige zwart-wit fotografie een interessante optie. Zeker wanneer de bergtoppen besneeuwd zijn kun je prachtige dramatische beelden maken! Vergeet daarnaast de dorpjes, kastelen en kerkjes niet voor prachtige reisfotografie.

ZWAARTE REIS
De omstandigheden zijn soms wat pittiger door de weersomstandigheden. Tijdens de fotoreis maken we een aantal kortere wandelingen waarbij we wat hoogteverschil moeten overbruggen om onze locaties te bereiken.De wandelingen leveren dan wel weer spectaculaire mogelijkheden op maar gaan over oneffen terrein wat ook wat glibberig kan zijn. Alle wandelingen loop je in je eigen tempo en tussendoor zal er ook zeker gefotografeerd worden.  Goede wandelschoenen en een fitte conditie zijn daarbij wel belangrijk. We bekijken per dag of wandelingen verantwoord zijn of dat we het programma aanpassen.

Tha na Bulkheads a ‘cur fàilte ort. De Schotten heten je welkom.

De Sky is the limit, maar niet op Skye.

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Programma
Het programma is een flexibel en globaal programma, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden. Onderweg zullen we lunchen en dineren we over het algemeen in het hotel of in een van de restaurantjes. Onderweg zullen we weinig restaurants tegenkomen aangezien Skye dunbevolkt is en in maart ook nog wel het een en ander gesloten.

Op maandag vliegen we van Amsterdam  naar Inverness. Na aankomst halen we ons vervoer op voor deze mooie week op het eiland Skye.
Na een korte kennismaking rijden we naar ons hotel om in te checken. We houden daarna een korte briefing over deze week waarna we naar onze eerste fotolocatie gaan.

De overige dagen van deze fotoreis hebben we geen vastomlijnd programma. Weersomstandigheden kunnen altijd een factor spelen waardoor we de dag ervoor de fotolocaties bepalen. We willen een aantal locaties gedurende de week meermaals bezoeken. wisselende omstandigheden en een ander moment van de dag brengen vaak weer heel andere beelden met zich mee.

Vandaag is helaas de vertrekdag van deze prachtige natuur fotoreis. Thuisgekomen kun je nog nagenieten met alle beelden. 

Gelukkig eindigen we natuurlijk niet op het vliegveld, we organiseren van iedere fotoreis nog een terugkomavond om gezamenlijk herinneringen op te halen en nog wat beelden te bekijken onder het genot van een hapje en drankje.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch – Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar Inverness v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies
We verzamelen op het vliegveld van Inverness, Schotland
Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

Over de accommodaties
We verblijven centraal gelegen tussen de fotolocaties op het eiland Skye.
Over de maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants.

Tijdens deze reis zijn veel locaties eenvoudig te bereiken. Voor de wandelingen
 is een redelijke conditie en goed schoeisel wel een must. Het zijn geen zware wandelingen maar er zijn geen geplaveide paden en de eventuele winterse omstandigheden kunnen ook wat lastiger zijn. We zullen altijd ter plekke de omstandigheden bekijken of het verantwoord is om bepaalde activiteiten te ondernemen.

Skye is bergachtig en in de wintermaanden kunnen de omstandigheden per dag ook snel wisselen. Zorg voor goede waterdichte wandelschoenen, een regenbroek en -jack en eventueel een goede sterke paraplu. (Winter-)kleding in laagjes is aan te raden.

Highlights
Schitterende vergezichten
Old man of Storr
Elgol
Glenfinnan Viaduct
Schitterende kastelen
Fairy Pools
diverse Lochs
Whisky distilleerderij
Zonsopkomst- en ondergang
En meer…

Aandachtspunten
Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer op Skye in maart
Zonsopkomst rond 6:30 uur
Zonsondergang rond 18:30 uur
Gemiddelde min/max temp.: 2°C / 8°C
Uren zon: 4
Dagen neerslag: 20

De gegevens  zijn langjarige gemiddelden, we kunnen alle weersomstandigheden meemaken.

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media