natuur fotoreis asturië

(Creative Mind)

ruig, groen en rustig
zaterdag 25 mei t/m zaterdag 1 juni 2024
thema: kust-, landschaps- en macrofotografie
prijs € 2095,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag één-persoonskamer is + 7,50%
aantal deelnemers minmaal 4, maximaal 6
 
 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • ONTDEK DE PRACHTIGE NATUUR EN DORPJES VAN ONBEKEND SPANJE

  • VERWONDER JE BIJ PLAYA DE LAS CATHEDRALES EN VISSERSDORP LUARCA

  • FOCUS OP BIJZONDERE (KUST-) LANDSCHAPPEN EN MACRO

  • ONTWIKKEL JE CREATIVITEIT, EIGEN  STIJL, EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF GEZELLIGE KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
De noordelijke kust langs de Golf van Biskaje is een totaal andere kant van Spanje dan wij meestal kennen. Dit gebied is een groener en koeler deel van het Iberisch Schiereiland en één van de droombestemmingen wat nog niet is overlopen door het massatoerisme. De hele kust van Baskenland tot Galicië is een aaneenschakeling van fotografische hoogtepunten met verlaten stranden, wilde flyschkusten en prachtige vuurtorens in het decor van een groen achterland. Tijdens onze Creative Mind Natuur Fotoreis verblijven wij in het prachtige Asturië van waaruit wij ons gedurende een week onderdompelen in de adembenemende schoonheid van Spanje!

UNIEKE STRANDEN
Het vorstendom Asturië staat ook wel bekend als de Costa Verde en maakt indruk door de vele unieke stranden. Stranden met de namen Playa de Las Cathedrales en Playa de Silencio zijn schitterende namen voor imponerende stranden en de rotsformaties. Iedere locatie heeft een eigen karakter: grillige rotsformaties, flyschrotsen in prachtige lijnen, kleurrijke stenen en in de waterpoeltjes tussen de rotsen allerlei flora en fauna. Op de stranden kunnen we ook genieten van de prachtige zonsopkomsten en -ondergangen. De Golf van Biscaje staat bekend als kraamkamer van depressies wat wellicht ook prachtige luchten boven zee kan opleveren. We zullen sommige stranden meerdere keren bezoeken, rekening houdend met het licht en de getijden. Wanneer we een  wolkenloze avond hebben, kunnen we ons gaan bezighouden met het fotograferen van startrails en de melkweg. De mogelijkheden zijn zeer divers tijdens deze masterclass natuurfotografie!

FILTERS
Fotograferen aan zee, en vaak vrij uitzicht over het water, biedt mogelijkheden om aan de slag te gaan met allerlei soorten filters. Je kunt met je polarisatiefilter de schittering in de waterpoelen weghalen en de wondere onderwaterwereld zichtbaar maken. Of ga experimenteren met lange sluitertijden terwijl de golven om de rotsen stromen en de wolken zich langs de lucht bewegen. Ook diverse soorten grijsverloopfilters zijn een handig item in je fototas. Achter iedere rots schuilt wel weer een nieuwe uitdaging om prachtige beelden te maken.

masterclass natuur fotoreis asturië

AUTHENTIEKE DORPJES
De visserij is van oudsher één van de meest belangrijke inkomstenbronnen geweest van Asturië. tussen de kliffen liggen ook nog vele authentieke vissersdorpjes verscholen. In de haventjes kun je de leuke kleine vissersbootjes fotograferen of struinen we door de kleine straatjes waar nog mooie oude panden te vinden zijn. Aan de kust zullen we Luarca en Cudillero gaan bezoeken.

GROEN ASTURIë
Het achterland van Luarca herbergt een aantal prachtige Nationale Parken. Gedurende de week zullen we de prachtige natuur in het binnenland gaan verkennen. Nationaal Park Sierra del Aramo staat bekend om de fraaie vergezichten en kloven. Wanneer we wat verder de bergen in gaan, komen we oude gletsjermeren en mooie watervallen tegen. In deze adembenemende omgeving zullen we een paar wandelingen maken en natuurlijk maken we geregeld fotostops op weg naar de verschillende fotolocaties.

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In de uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in dit adembenemende landschap. Is het een grijze dag dan is prachtige zwart-wit fotografie een interessante optie. Zeker wanneer de bergtoppen besneeuwd zijn kun je prachtige dramatische beelden maken! Vergeet daarnaast de dorpjes, kastelen en kerkjes niet voor prachtige reisfotografie.

Onontdekt Spanje, de wilde kust van Asturië

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Op zaterdag begint de reis met de vlucht naar Bilbao. Op de luchthaven van zullen we iedereen welkom heten. Na aankomst en het ophalen van ons vervoer rijden we naar het hotel waar we deze week verblijven. Al naar gelang de tijd zullen we onderweg nog lunchen. Na aankomst bij het hotel checken we in en houden we, nadat iedereen gesetteld is, een korte briefing over de komende week. In de middag zullen we een rustige start maken en elkaar beter leren kennen.

De komende dagen zullen we verschillende locaties bezoeken. Het programma voor alle dagen is flexibel al naar gelang de weersomstandigheden en het getij. Een aantal locaties zullen we meerdere keren bezoeken. Wanneer we onderweg zijn, zullen  lunchpakketten meenemen of  lunchen in de buurt van onze locatie. Gedurende de week zullen we ook het schitterende binnenland gaan bekijken en genieten van prachtige dorpjes, vergezichten, watervallen en gletsjermeren.

Vandaag is het alweer de laatste dag van deze bijzondere reis in het vorstendom Asturië. Na het ontbijt checken we uit en gaan we afsluitend fotograferen en lunchen in Luarca voordat we naar het vliegveld rijden om de auto in te leveren en onze vlucht te halen. Thuis komen de mooie momenten van deze reis weer voorbij tijdens het bekijken en bewerken van alle foto’s. We organiseren na de reis nog een terugkomavond om gezamenlijk na te genieten en van iedereen een aantal beelden te bespreken.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch- Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar Oviedo v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Diner, Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Asturië
Heenvlucht
Weeze – Oviedo
Terugvlucht
Oviedo– Weeze

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

De accommodaties
We verblijven centraal gelegen tussen de fotolocaties.
De maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants of het hotel.

De afstanden zijn niet extreem groot. De meeste locaties zijn met de auto prima te bereiken zonder veel loopafstand. Wanneer we het achterland ingaan, zullen we een paar eenvoudigere wandelingen maken. Een paar goede wandelschoenen zijn aan te raden voor zowel de stranden als de bergen.

Highlights
Luarca
Playa de las Cathedrales
playa de Silencio
Playa de Gueirua
Playa Cadavedo
Flysch rotsformaties
Prachtige zeegezichten
Sea stacks
Kleurrijke rotsen
En veel meer…

Aandachtspunten
Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Astrofotografie (optioneel)
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer Asturië in mei

Zonsopkomst rond 6:45 uur

Zonsondergang rond 22:00 uur

Gemiddelde min/max temp.: 13°C / 19°C

Uren zon: 6

Dagen neerslag: 14

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media