natuur fotoreis faeröer eilanden

(Creative mind)

zondag 23 juni t/m zondag 30 juni 2024
Thema: kust-, landschaps-, vogel- en macrofotografie
Prijs € 2575,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag één-persoonskamer is 5%
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • DOMPEL ONDER IN DE RUIGE NATUUR

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN VOGELS

  • PRACHTIGE WATERVALLEN, KLIFFEN, SEA STACKS , FJORDEN EN DORPJES

  • ONTWIKKEL JE CREATIVITEIT, EIGEN  STIJL, EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF GEZELLIGE KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
De Faröer Eilanden zijn bijna een “vergeten” eilandengroep. Gelegen in de Noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland en IJsland is het een waar fotografisch paradijs waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Nog niet overlopen door massatoerisme biedt deze autonome Deense eilandengroep, bestaande uit 18 eilanden, overweldigende mogelijkheden voor alle soorten natuurfotografie. De eilanden zijn dunbevolkt maar aan schapen hebben ze geen gebrek. De landschappen op Faeröer Eilanden zijn in vergelijking met de Shetland eilanden hoger en ruiger. De hoogste top op deze eilandengroep is bijna 900 meter!

DE KUSTLIJN
Met zoveel eilanden zijn de mogelijkheden langs de kust eindeloos. De eilanden herbergen prachtige fjorden en adembenemende (zwart vulkanische) stranden met waterpoelen en rotsen. Steile kliffen die uit zee oprijzen, worden gegeseld door watervallen. Eén van die hoogtepunten is het meer Sørvágsvatn wat eindigt boven aan de kliffen en zich middels de waterval Bøsdalafossur in zee stort.

DE LANDSCHAPPEN
De eilanden kenmerken zich op veel plekken door uitgestrekte berglandschappen. Voortjagende wolken geven een prachtige sfeer, op één dag kun je wel vier seizoenen beleven! Het is een walhalla voor de natuurfotograaf. Bij iedere bocht tref je wel dramatische uitzichten aan. Daarnaast bieden de Faeröer Eilanden een keur aan leuke dorpjes en, van oudsher begroeide, typische huisjes en kerkjes. Afgewisseld met de vele watervallen en de vele schapen als decor, kun je de uitdaging aangaan om prachtige foto’s te maken.
Steile kliffen welke uit zee oprijzen, watervallen die zich in zee storten, een meer dat eindigt aan de rand van de kliffen hoog boven zee, fjorden en smalle strandjes met waterpoelen. En wat te denken van Trælanípa: een klif van 142 meter hoog waar in de vikingtijd de slaven vanaf gegooid werden. Een plek met historie maar zeer mooi om te zien. Het zijn maar een paar voorbeelden van de diversiteit op deze eilandengroep!

masterclass natuur fotoreis Faeröer eilanden

VOGELS
Uiteraard zijn in de lente en zomerperiode de alom bekende “Atlantic Puffins”, de prachtige gekleurde papegaaiduikers, te spotten. Maar de lijst met mogelijke vogels is nog een stuk langer! Om er maar een aantal te noemen: IJsduiker, Jan-van-Gent, Kuifaalscholver, Noordse pijlstormvogel en Noordse stormvogel. We gaan dan ook, mits het weer het toelaat, naar het eiland Mykines. Mocht dat niet lukken, dan zijn er nog meerdere locaties om vogels te spotten. Je kunt namelijk twee vliegen in één klap vangen: de mooiste waterval en een groot aantal papegaaiduikers.

HET LICHT
Op de eilanden is het zelden windstil en strakblauw. De wolken zorgen voor steeds weer prachtig en wisselend licht wat over het landschap strijkt. Zo heb je ieder moment weer prachtige andere omstandigheden en uitdagingen om mooie composities te maken met mooie lichtval. De zonsopkomsten en -ondergangen kunnen een waar lichtspektakel zijn. De avonden zijn lang dus we kunnen lang genieten van prachtige zachte lichtomstandigheden. De zon gaat in deze tijd pas tegen 23:30 uur onder en komt een paar uur later alweer op. Echt donker wordt het dus niet.

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In deze uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in dit adembenemende landschap. En is het een grijze dag ga dan eens met prachtige zwart-wit fotografie aan de gang. dit vergt weer een compleet andere manier van kijken. Vergeet daarnaast de dorpjes en kerkjes niet voor prachtige reisfotografie. De omstandigheden en landschappen lenen zich ook uitstekend voor het fotograferen met lange sluitertijden en grijsverloopfilters. Ook het fotograferen met lange sluitertijden vergt oefening en vooraf visualiseren wat je wilt laten zien.

ZWAARTE REIS
De weersomstandigheden op de Faeröer kunnen deze reis wat pittiger door de snelle afwisselingen.Sommige locaties zijn ook enkel bereikbaar via een wandeling van 30 tot 60 minuten over oneffen terrein wat met de fotorugzak wat inspannender zal zijn. We bekijken dit uiteraard per dag.De wandelingen leveren dan wel weer spectaculaire mogelijkheden op. Alle wandelingen loop je in je eigen tempo en tussendoor zal er ook zeker gefotografeerd worden. goede bergschoenen en een redelijk fitte conditie zijn wel van belang.

De Faeröer Eilanden, een onontdekt juweeltje in de Atlantic

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Dag 1
Op zondag vliegen we van Amsterdam, met een tussenstop in Denemarken, naar Vagar op de Faeröer Eilanden.  Een dag eerder kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid. Na aankomst halen we ons vervoer op voor deze mooie week op de Faeröer Eilanden. Na een korte kennismaking rijden we naar ons hotel om in te checken en eventueel nog te lunchen. Daarna komt er een korte briefing over deze week waarna we naar onze eerste fotolocatie gaan. Het programma in onze beschrijving is uiteraard flexibel aan te passen aan de hand van de weersomstandigheden, beeldbesprekingen en presentaties. De eerste locatie zal Lake Sørvágsvatn en de omgeving waar wij onze eerste opnamen zullen gaan maken. Ook deTrælanípa klif, met haar historie uit de vikingtijd, zullen we hier tegenkomen.

Dag 2
Na het ontbijt zullen we het eiland Vágar verder verkennen waaronder de waterval Múlafossur.  Onderweg komen we langs vele andere mooie plaatsen waar we ons in de omgeving zullen verdiepen. Onderweg zullen we de nodige stops maken om in alle rust te kunnen fotograferen. In de avond zullen we na het diner nogmaals naar de  Múlafossur waterval gaan, deze keer tijdens zonsondergang.

Dag 3
Vandaag staat het eiland Mykines op het programma. Na het ontbijt gaan we naar de boot voor een prachtige overtocht naar het eiland. De hele dag zullen we op het eiland verblijven om de landschappen te fotograferen. De hoogtepunten zijn toch wel de vele puffins die in de zomer op het eiland vertoeven, alsmede de vele andere vogelsoorten.
Wandelend over het eiland kunnen we de 100 jaar oude vuurtoren ook nog een bezoek brengen. Na 16.00 uur moeten we helaas terug want dan vertrekt de laatste boot.
Na het diner zullen we voor de liefhebbers nog op pad gaan voor een mooie zonsondergang met zicht op Tindhólmur vanuit het pittoreske dorpje Bøur.

Dag 4
Het eiland Streymoy is het eiland waar we ons vandaag gaan onderdompelen. Hoogtepunten vandaag zijn onder andere de prachtige Fossa waterval, Saksun met haar prachtige kerk en met mos bedekte huisjes, gesitueerd aan een smal fjord. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, gaan we naar de Reus en de Heks om de zonsondergang mee te maken. Wederom een dag met vele mooie hoogtepunten.

Dag 5
Eysturoy is het derde eiland wat we gaan bezoeken. Ook hier zullen we weer op verschillende prachtige locaties gaan fotograferen.

Dag 6
Vandaag gaan we vroeg uit de veren !! We gaan naar Funnings Kirkja. Dit kerkje staat direct aan het water en vormt het prachtige decor voor een zonsopkomst. Het dak is begroeid met gras en is een perfecte mix van de elementen en religie. Na het ontbijt is Eiði een mogelijkheid om heen te gaan. Hier kunnen we een mooie waterval fotograferen, vooral wanneer het langduriger geregend heeft. Wanneer dit niet het geval is, gaan  we naar Tjørnuvík.waar we een paar dagen geleden een mooie zonsondergang beleefd hebben. Het zwarte strand met de zee geeft prachtige contrasten met de mooie luchten. We komen ook weer bij locaties waar we eerder geweest zijn. Allicht zullen vandaag de omstandigheden ook weer anders zijn waardoor we weer andere mooie beelden kunnen maken.

Dag 7
Na het ontbijt kunnen we naar Kalsoy gaan met het veer, een eiland waar je meer schapen tegenkomt dan mensen. Ook op het eiland is een mooie vuurtoren waar we in een uurtje heen en terug kunnen lopen, met fotograferen natuurlijk langer. Voor wie wil, is een bezoek de hoofdstad Tórshavn en optie. Een andere mogelijkheid is om een wandeling te maken nabij Gjogv, de berg Slættaratindur op. Bij mooi helder weer is het uitzicht hier adembenemend, de wandeling is ongeveer 5 kwartier enkele reis.We zullen op de dag zelf kijken wat de beste mogelijkheden zijn. We gaan tevens de zonsondergang bij de Vidareidi kerk fotograferen. Een mooie afsluiting van deze reis.

Dag 8
Vandaag is de vertrekdag. Aangezien we rond 12.00 uur ons vervoer moeten inleveren en naar het vliegveld moeten, hebben we de ochtend nog voor onszelf. We overleggen de avond ervoor wie nog energie over heeft om wat te ondernemen.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch- Vakkundige begeleiding op locatie – excursie Mykines -bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar de Faeröer Eilanden v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Diner, Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Faeröer Eilanden
Heenvlucht
 Amsterdam – Kopenhagen – Faeröer eilanden (Sorvagur)
Terugvlucht
Faeröer Eilanden (Sorvagur)– Kopenhagen – Amsterdam

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

Accommodaties
We verblijven in Tórshavn en Gjogv, centraal gelegen tussen de fotolocaties.
Maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants.

Tijdens deze reis zijn veel locaties eenvoudig te bereiken. Voor een eventueel de wandeling naar
Slættaratindur is een redelijke conditie en wandelervaring wel vereist. Het zijn geen zware wandelingen maar er zijn geen geplaveide paden en de  omstandigheden kunnen ook wat lastiger zijn wanneer het geregend heeft. We zullen altijd de dagelijkse omstandigheden bekijken of het verantwoord is om bepaalde activiteiten te ondernemen.

Highlights
Trælanípa klif (slavenklif)
Saksun
Múlafossur waterval
Lake Sørvágsvatn
Bour
Gjogv
Fossa waterval
Tjørnuvík, the Giant and the Witch Zonsopkomst- en ondergang
Noorderlicht

Aandachtspunten
Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer op de Faeröer Eilanden in juni
Zonsopkomst rond 03.35 uur
Zonsondergang rond 23:25 uur
Gemiddelde min/max temp.: 7°C / 11°C
Uren zon: 4
Dagen neerslag: 12

De gegevens  zijn langjarige gemiddelden, we kunnen alle weersomstandigheden meemaken.

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media