natuur fotoreis

Faeröer Eilanden

(creative Mind)

donderdag 1 t/m donderdag 8 februari 2024
Thema: kust-, landschaps- en macrofotografie
Prijs € 2675,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag éénpersoonskamer op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • DOMPEL ONDER IN DE RUIGE WINTERSE NATUUR

  • FOCUS OP (WINTERSE) LANDSCHAPPEN EN MACRO

  • PRACHTIGE WATERVALLEN, KLIFFEN, SEA STACKS , FJORDEN EN DORPJES

  • ONTWIKKEL JE CREATIVITEIT, EIGEN  STIJL, EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF GEZELLIGE KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
De Faröer Eilanden zijn bijna een “vergeten” eilandengroep. Gelegen in de Noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland en IJsland is het een waar fotografisch paradijs waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Nog niet overlopen door massatoerisme biedt deze autonome Deense eilandengroep, bestaande uit 18 eilanden, overweldigende mogelijkheden voor alle soorten natuurfotografie. De eilanden zijn dunbevolkt maar aan schapen hebben ze geen gebrek. De landschappen op Faeröer Eilanden zijn in vergelijking met de Shetland eilanden hoger en ruiger. De hoogste top op deze eilandengroep is bijna 900 meter!

DE KUSTLIJN
Met zoveel eilanden zijn de mogelijkheden langs de kust eindeloos. De eilanden herbergen prachtige fjorden en adembenemende stranden met waterpoelen en rotsen. Steile kliffen die uit zee oprijzen, worden gegeseld door watervallen. Eén van die hoogtepunten is het meer Sørvágsvatn wat eindigt boven aan de kliffen en zich middels de waterval Bøsdalafossur in zee stort.

DE LANDSCHAPPEN
De eilanden kenmerken zich op veel plekken door uitgestrekte berglandschappen waar steeds weer prachtig en constant wisselend licht overheen strijkt. Voortjagende wolken geven een prachtige sfeer, op één dag kun je wel vier seizoenen beleven! Het is een walhalla voor de natuurfotograaf. Bij iedere bocht tref je wel dramatische uitzichten aan. Daarnaast bieden de Faeröer Eilanden een keur aan leuke dorpjes en, van oudsher begroeide, typische huisjes en kerkjes. Afgewisseld met de vele watervallen en de vele schapen als decor, kun je de uitdaging aangaan om prachtige foto’s te maken.

HET LICHT
De zonsopkomsten en -ondergangen kunnen een waar lichtspektakel zijn. Vergeet in de avonden het Noorderlicht niet. Er is bij helder weer kans om dit bijzondere fenomeen mee te maken.

masterclass natuur fotoreis Faeröer eilanden
Faeröer eilanden - Natuur - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Masterclass - Sneeuw

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In deze uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in dit adembenemende landschap. Is het een grijze dag dan is prachtige zwart-wit fotografie een interessante optie. Zeker wanneer de bergtoppen besneeuwd zijn kun je prachtige dramatische beelden maken met een prachtig contrast van de donkere oceaan! Vergeet daarnaast de dorpjes en kerkjes niet voor prachtige reisfotografie.

ZWAARTE REIS
De weersomstandigheden op de Faeröer kunnen deze reis wat pittiger door de snelle afwisselingen.Sommige locaties zijn ook enkel bereikbaar via een wandeling van 30 tot 60 minuten over oneffen terrein wat met de fotorugzak wat inspannender zal zijn. We bekijken dit uiteraard per dag.De wandelingen leveren dan wel weer spectaculaire mogelijkheden op. Alle wandelingen loop je in je eigen tempo en tussendoor zal er ook zeker gefotografeerd worden. goede bergschoenen en een redelijk fitte conditie zijn wel van belang.

Verheug je op een schitterend winters avontuur  in de onontdekte en onbedorven natuur van de Faeröer eilanden!

De winterse Faeröer Eilanden, palet van kleur en prachtig (noorder-)licht

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Programma
Het programma is een flexibel en globaal programma, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden. Onderweg zullen we lunchen. Dineren doen we over het algemeen in het hotel of in een van de restaurantjes in de stad. Onderweg zullen we weinig restaurants tegenkomen aangezien de eilanden dunbevolkt zijn, zeker in de winter is ook veel gesloten.

Dag 1
Op zondag vliegen we van Amsterdam ,met een tussenstop in Denemarken, naar Vagar op de Faroe Islands.  Onder de reisdetails vindt u het vluchtadvies. Een dag eerder kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid. Na aankomst halen we ons vervoer op voor deze mooie week op de Faroe Islands.
Na kennismaking rijden we naar het hotel in Tórshavn om in te checken en eventueel nog te lunchen. Daarna komt er een korte briefing over deze week waarna we naar onze eerste fotolocatie gaan, Lake Sørvágsvatn en de omgeving waar wij onze eerste opnamen zullen gaan maken. Ook deTrælanípa klif, met haar historie uit de vikingtijd, zullen we hier tegenkomen.

Dag 2
Na het ontbijt zullen we het eiland Vágar verder verkennen waaronder de waterval Múlafossur.  Onderweg komen we langs vele andere mooie plaatsen waar we ons in de omgeving zullen verdiepen. Onderweg zullen we de nodige stops maken om in alle rust te kunnen fotograferen.

Dag 3
In de zomer staat op dag 3 een excursie naar de puffins op het programma. Aangezien de vogels in de winter gevlogen zijn, hebben wij alle tijd om ons verder te verdiepen in de mooie locaties die wij al bezocht hebben. Met een beetje geluk hebben wij in deze tijd ook mooie dagen met sneeuw in het landschap.

Dag 4
Het eiland Streymoy is het eiland waar we ons vandaag gaan onderdompelen. Hoogtepunten vandaag zijn onder andere de prachtige Fossa waterval, Saksun met haar prachtige kerk en met mos bedekte huisjes, gesitueerd aan een smal fjord. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, gaan we naar de Reus en de Heks om de zonsondergang mee te maken. Wederom een dag met vele mooie hoogtepunten.

Dag 5
Eysturoy is het derde eiland wat we gaan bezoeken. Om de reisafstanden zo kort mogelijk te houden gaan we vandaag naar ons nieuwe onderkomen voor de komende dagen. Van hieruit kunnen we de noordelijkere eilanden gaan ontdekken. Deze gebieden zijn ook bij uitstek geschikt voor zonsopkomsten en -ondergangen.

Dag 6
Vandaag gaan we naar Funnings Kirkja. Dit kerkje staat direct aan het water en vormt het prachtige decor voor een zonsopkomst. Het dak is begroeid met gras en is een perfecte mix van de elementen en religie. Ook Eiði is een mogelijkheid om heen te gaan. Hier kunnen we een mooie waterval fotograferen, vooral wanneer het langduriger geregend heeft. Wanneer dit niet het geval is, gaan  we naar Tjørnuvík. Het zwarte strand met de zee geeft prachtige contrasten met de mooie luchten. We komen ook weer bij locaties waar we eerder geweest zijn en kunnen hier ook weer gaan fotograferen en ons onderdompelen in de natuur. Allicht zullen vandaag de omstandigheden ook weer anders zijn waardoor we weer nieuwe mooie beelden kunnen maken.

Dag 7
Na het ontbijt kunnen we, afhankelijk van het weer, naar Kalsoy gaan met de ferry. Kalsoy is een eiland waar je meer schapen tegenkomt dan mensen. Op het eiland is een mooie vuurtoren aanwezig op een half uurtje lopen. Een andere mogelijkheid is om een wandeling te maken nabij Gjogv, de berg Slættaratindur op. Bij mooi helder weer is het uitzicht hier adembenemend, de wandeling is ongeveer 5 kwartier enkele reis. dit is afhankelijk van eventuele winterse omstandigheden. We gaan tevens de zonsondergang bij de Vidareidi kerk fotograferen, een mooie afsluiting van deze reis.

Dag 8
Vandaag is de vertrekdag. Aangezien we rond 12.00 uur ons vervoer moeten inleveren en naar het vliegveld moeten, hebben we de ochtend nog voor onszelf. We overleggen de avond ervoor wie nog energie over heeft om wat te ondernemen.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch- Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar de Faeröer Eilanden v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Diner, Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Faeröer Eilanden
Heenvlucht
Amsterdam – Kopenhagen (1:00 uur tussenstop) – Faeröer eilanden
Terugvlucht
Faeröer Eilanden– Kopenhagen (1:20 uur tussenstop) – Amsterdam

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

Over de accommodaties
We verblijven op twee locaties op de Faeröer Eilanden
Over de maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in één van de restaurants of het hotel..

Over de activiteiten
Tijdens deze reis zijn veel locaties eenvoudig te bereiken. Voor de wandeling naar Slættaratindur is een redelijke conditie en wandelervaring wel vereist. Het zijn geen zware wandelingen maar er zijn geen geplaveide paden en de winterse omstandigheden kunnen ook wat lastiger zijn dan in de zomermaanden. We zullen altijd ter plekke de omstandigheden bekijken of het verantwoord is om bepaalde activiteiten te ondernemen.

Highlights
Trælanípa klif (slavenklif)
Saksun
Múlafossur waterval
Lake Sørvágsvatn
Bour
Gjogv
Fossa waterval
Tjørnuvík, the Giant and the Witch Zonsopkomst- en ondergang
Noorderlicht

Aandachtspunten
Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer op de Faeröer eilanden in februari
Zonsopkomst rond 8:00 uur
Zonsondergang rond 17:15 uur
Gemiddelde min/max temp.: 1°C / 6°C
Uren zon: 2
Dagen neerslag: 17

De gegevens  zijn langjarige gemiddelden, we kunnen alle weersomstandigheden meemaken.

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media