natuur fotoreis

verrassend madeira

 🇵🇹 Creative Mind 🇵🇹

maandag 3 juni t/m maandag 10 juni 2024
thema: kust-, landschaps- en macrofotografie
Prijs € 2095,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag éénpersoonskamer is + 7,50%
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

6
Boek nu
neem een optie
nieuwsbrief
  • ADEMBENEMENDE NEVELWOUDEN EN LAURIERBOSSEN

  • HIKE LANGS DE LEVADA’S, SPOT DOLFIJNEN EN FOTOGRAFEER LAVAPOOLS BIJ ZONSONDERGANG

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN WILDLIFE

  • ONTWIKKEL JE PERSOONLIJKE CREATIVITEIT, EIGEN STIJL EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF DOLFIJNENTOCHT, KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
Het bloemeneiland Madeira ligt in de Noord-Atlantische Oceaan, noordelijk van de Canarische eilanden.De oorsprong van Madeira is vulkanisch wat op veel plekken in het landschap zichtbaar is. Ondanks de grootte van het eiland, circa 27 bij 57 kilometer, kent het verschillende klimaatzones. Waar het noorden vaak bewolkt en regenachtig kan zijn, schijnt aan de zuidzijde op hetzelfde ogenblik volop de zon. Sta je op een bergtop, dan kijk je tegen een strakblauwe lucht terwijl de wolken onder je langs trekken en er regen valt. De levada’s, zo kenmerkend voor Madeira, zorgen ervoor dat dit regenwater via een ingenieus netwerk voor de watervoorziening van noord naar zuid gaat. Tegelijkertijd leveren deze waterwerken een prachtig wandelnetwerk op.

VERBLIJF
Voor onze fotoreis verblijven we op een centraal gelegen locatie in het noordelijke deel van het eiland zodat we de meeste locaties binnen redelijke tijd kunnen bereiken. Het verkort ook de reistijden over de kronkelige wegen van Madeira waardoor we fotolocaties ook meerdere keren kunnen bezoeken. Reizen op Madeira is al een avontuur op zich: wegen die vandaag open zijn, kunnen morgen ineens afgesloten zijn of ondertussen gewoonweg niet meer bestaan. De oude kustweg wordt langzaam vervangen, helaas, door tunnels. Enerzijds om reistijd te verkorten maar ook vanwege de verzakkingen langs deze kustweg door het vele water wat omlaag komt.

BERGTOPPEN EN VALLEIEN
Dwars over het eiland loopt een fantastische bergketen waarvan de hoogste top, met 1862 meter, de Pico Ruivo is. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 km wandelen naar de top over meest verharde paden waar je een adembenemend uitzicht wacht over het eiland en de valleien onder je. Wannneer je vanaf de top tegen de wolken aankijkt, weet je dat daaronder het nevelwoud verstopt zit met de mystieke UNESCO laurierbossen.

Madeira - Kust - Strand - Prainha Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Masterclass

LEVADA’S
Een andere wandeling zullen we maken langs één van de vele levada’s. Deze watergangen uit de 16e eeuw verzorgen de watervoorziening voor het zuiden van Madeira. Een wandeling langs een levada kan soms een uitdaging zijn. niet alle levada’s zijn voorzien van goede wandelpaden maar de beloning aan het eind van een wandeling kan zeer bijzonder zijn.

DE KUST
Het vulkanisch gesteente op Madeira kun je langs de kust op veel plaatsen terugvinden. Ruige kustlijnen met sea stacks worden afgewisseld met schitterende lavapools waar je de zon prachtig in zee kunt zien zakken. Aan de oostkant van Madeira gaan we een wandeling maken op het schiereiland Ponta Sao Lourenco. Vanwege de geringe neerslag lijkt lijkt het een woestijnachtig gebied maar kent het niettemin een bijzondere fauna en flora.

DOLFIJNEN
Op de laatste dag van deze reis gaan we natuurlijk ook naar Funchal, in de volksmond “Klein Barcelona” genoemd, en maken we een boottocht om dolfijnen en ander zeeleven te spotten. Het is geweldig om deze intelligente dieren met de boot mee te zien zwemmen!

UITGEBREIDE BEGELEIDING
Tijdens de reis wordt je uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in het adembenemende landschap van Madeira. Met mist of grijs weer kun je je ook verdiepen in zwart-wit fotografie, dat vergt weer een andere manier van kijken. Of ga werken met filter en lange sluitertijden.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Madeira is niet voor niets al vier maal uitgeroepen tot het beste eiland ter wereld!

Verrassend Madeira, een fotografisch paradijs in de Atlantische Oceaan.

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Vandaag vliegen we naar Madeira. Alleen de aanvliegroute en landing zijn al spectaculair te noemen op dit kleine vliegveld met een enkele start- en landingsbaan.

Na aankomst halen we onze bus af waarmee de komende week over Madeira gaan rijden. Hierna rijden we in een kleine 50 minuten richting Sao Vicente om in te checken in onze accommodatie. Al naar gelang de tijd gaan we fotograferen of we verzorgen de briefing van het programma van deze mooie week. Hierna zoeken we een leuk restaurantje op voor het diner.

Tijdens onze fotoreis zijn we heel flexibel in de indeling van ons programma, een globale leidraad hanteren we wel om alle locaties goed te kunnen bezoeken. De dagen zijn relatief lang en intensief maar bieden voor wie wil ook de mogelijkheid om zelf ontspanning te zoeken en de tijd zelf in te delen.

Aan de hand van de weersomstandigheden kijken we waar we op een bepaalde dag naar toe gaan. Alle highlights hieronder komen meermaals aan bod zodat iedereen zich kan verdiepen in de omgeving, zichzelf en de fotografie.

We proberen de wandelingen een beetje te spreiden over de week. De Pico Ruivo combineren we met de Pico do Areiro waarbij de laatste bergtop een prachtige zonsondergang kan geven. Deze is bereikbaar met onze bus. Voor de wandeltocht op het schiereiland is de zonsopkomst het mooiste.

Wanneer we een hele dag weg zijn, zorgen we voor lunchpakketten zodat er genoeg eten en drinken is.

In de avonduren kunnen we optioneel de melkweg gaan fotograferen wanneer de weersomstandigheden ideaal zijn.

Beeldbespreking en “in the field” persoonlijk ondersteuning zijn bij deze Masterclass-fotoreis een belangrijk thema. Tijdens alle fotomomenten is er tijd voor uitleg, hulp bij fotografie en kunt u meekijken met de reisleider wat hij voor beelden maakt.

Vandaag is de laatste volle dag op Madeira.

Na het ontbijt gaan we eerst naar de hoofdstad Funchal, een stad welke niet mag ontbreken tijdens deze fotoreis. Hier hebben we nog een tijdje om rond te struinen, te fotograferen of de laatste inkopen te doen voor het thuisfront.

Na ons bezoek aan Funchal rijden we een stukje verder en gaan we (optioneel) mee met een bootexcursie, op zoek naar dolfijnen en hopelijk ook walvissen. Garantie is er natuurlijk nooit maar de ervaring leert dat de spotters op de kust altijd dieren vinden.

Vandaag nemen we helaas afscheid van dit prachtige eiland en vliegen we terug naar Nederland. De afgelopen week zal ongetwijfeld een bijzondere en creatieve ervaring geweest zijn met prachtige foto’s en vele gezellige momenten.

De geheugenkaarten zullen vol staan en de komende weken zullen besteed worden aan het uitzoeken en bewerken van alle gemaakte beelden.

Een aantal weken na de fotoreis plannen we een terugkomavond. Dan kunnen we nog gezellig napraten, alle ervaringen delen en van iedere deelnemer een aantal beelden bekijken en bespreken.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch- Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar Funchal v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Diner, Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Funchal
Heenvlucht
Amsterdam – Funchal (Madeira) Rechtstreeks via Transavia
of
Düsseldorf – Funchal (Madeira) rechtstreeks via Condor
Terugvlucht
Funchal (Madeira) – Amsterdam / Düsseldorf

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis!!
Vluchttijden kunnen altijd door maatschappijen gewijzigd worden!! Omtrent de vluchten kunnen wij je uiteraard adviseren.

Over de accommodatie
We verblijven in het noorden van Madeira, centraal gelegen tussen de fotolocaties.
Over de maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants.

De afstanden zijn niet extreem groot. De meeste locaties zijn met de auto prima te bereiken zonder veel loopafstand. Uitzondering hierop zijn de wandelingen naar de Pico Ruivo (ca. 10 km v.v.) over een prima pad en over het schiereiland Ponta Sao Lourenco (ca, 7 km v.v.). Voor een wandeling langs levada’s kijken we ter plaatse welke geopend zijn.

Highlights

Lavapools
Mystieke laurierbossen van Unesco
Bloemen
Sea stacks
Kustlijn
Levada’s
Pico Ruivo
Pico do Areiro
Ponta Sao Lourenco
Dolfijnen-/walvissen excursie

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Astrofotografie (optioneel)
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer op Madeira in mei

Zonsopkomst rond 7:00 / 7:15 uur

Zonsondergang rond 20:45 / 20:55 uur.

Gemiddelde min/max temp.: 11°C / 17°C

Uren zon: 6

Dagen neerslag: 6

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media