natuur fotoreis

outer hebrides schotland

(creative mind)

woensdag 6 novemer t/m woensdag 13 november 2024
Thema: kust-, landschaps- en macrofotografie
Prijs € 2395,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag éénpersoonskamer op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • ONTHAASTEN AAN DE RAND VAN EUROPA

  • FOTOGRAFEREN OP VERSCHILLENDE EILANDEN VAN DE HEBRIDEN

  • RUIGE KUSTLIJNEN, PRACHTIGE SEASTACKS EN STANDING STONES

  • ONTWIKKEL JE PERSOONLIJKE CREATIVITEIT, EIGEN STIJL, EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF ONTBIJT, LUNCH, KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
Deze Creative Mind Natuur Fotoreis neemt je mee naar de rand van Europa. Een week lang verblijven we op de Buiten-Hebriden en dompelen ons onder in de fascinerende natuur van de eilanden Harris en Lewis. Stel je een plek voor met eindeloze witte stranden, duinen met gras waaiend in de wind en op de achtergrond prachtige bergen. Je voelt je zo vrij als een vogel wanneer je hier bent! Deze tijd van het jaar biedt ons veel mogelijkheden met de laagstaande zon, kans op stormachtige weer, sneeuw, hagel en snel veranderende lichtomstandigheden.

HARRIS EN LEWIS
Beide eilanden zijn met elkaar verbonden en zijn de grootste twee van de Buiten-Hebriden. Harris is een stuk ruiger en heuvelachtiger dan Lewis. Op Harris liggen de mooiste stranden en duingebieden. In het achterland staan afwisselende landschappen tot onze beschikking met allerlei beekjes en meertjes. Op Lewis vinden we zeer ruige kustlijnen met hoge kliffen en sea stacks. De inspiratie en uitdaging ligt overal voor het oprapen om een prachtig portfolio te maken.

SALT MARSHES, STANDING STONES EN KERKJES
Op de eilanden kun je de meest diverse landschappen vinden. De prachtige Salt Marshes zijn een mozaïek van land en water tezamen met de schitterende heuvels op de achtergrond. Het spel van eb en vloed geeft dit landschap iedere keer weer een ander prachtig uiterlijk.

Niet alleen prachtige natuur is op de eilanden te vinden maar ook mythische cultuur in de vorm van circa 5000 jaar oude Standing Stones. Het is een schitterende steencirkel met een monoliet in het midden. De steencirkel is geplaatst op een heuvel en kijkt uit over één van de vele meren. Een prachtige en mystieke omgeving om te genieten van de zonsondergang! Op het zuidelijke puntje van Lewis gaan we naar St. Clements Church waar we langs de kust mooi uitzicht hebben op North Uist, één van de kleinere eilanden van de Buiten-Hebriden.

Buiten - Hebriden Schotland - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Uitzicht - Avontuur - Masterclass - Zonsondergang
Buiten - Hebriden Schotland - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Uitzicht - Avontuur - Masterclass

STRANDEN EN SEA STACKS

Wanneer je stranden op de Hebriden bezoekt, waan je je misschien wel ergens op een tropische eiland. Stranden met de namen Luskentyre, Scarista en Traigh Bheag zijn volgens velen de mooiste stranden van deze archipel. Schitterend wit en goudgeel met een prachtige azuurblauwe zee en prachtige zandstructuren zijn de ingrediënten om met je creativiteit aan de slag te gaan. Het afwisselende weer biedt mogelijkheden voor lange sluitertijden en je kunt uiteraard je macrolens richten op de vele onderwerpen die de stranden rijk zijn. rondom de kust zijn ook prachtige kliffen en sea stacks te vinden. Tijdens onze reis zullen we een aantal schitterende exemplaren gaan fotograferen. Het zijn maar een paar fotolocaties tijdens deze reis door de ongerepte en rustige natuur van Harris en Lewis.

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In de fotografische uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in dit adembenemende landschap. Is het een grijze dag dan is prachtige zwart-wit fotografie een interessante optie. Wanneer de bergtoppen zelfs besneeuwd zijn, kun je prachtige dramatische beelden maken! Vergeet daarnaast de prachtige huisjes, Standing Stones en kerkjes niet voor prachtige reisfotografie.

The Outer Hebrides: onthaasten in de ongerepte natuur

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creativce Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Vanochtend worden jullie op de luchthaven van Stornoway ontvangen en gaan we ons vervoer voor deze week ophalen.

Het vluchtadvies volgend hebben jullie afgelopen avond in Edinburgh overnacht en
vanochtend de vlucht naar de prachtige Outer Hebrides genomen. Vandaag begint een prachtige en leerzame fotoweek op een van de mooiste en inspirerende locaties van Schotland.

Gedurende deze dagen zullen we de meest interessante en fotogenieke locaties van de eilanden Harris en Lewis gaan ontdekken. In deze tijd zullen we meestal mooie lichtomstandigheden hebben waar de zon laag boven de horizon staat.

Het schema varieert van dag tot dag afhankelijk van de locaties en de weersomstandigheden. De meeste locaties zijn aan de westkant van de eilanden waardoor we meestal de zonsondergang meemaken. Maar ook een aantal sessies bij zonsopkomst zullen worden gepland.

We gaan voor het ontbijt op weg voor een ochtendsessie, na het ontbijt houden we wat vrije tijd of ruimen we tijd in voor een bespreeksessie.

Hierna gaan we weer op pad, nemen de lunch mee, en gaan we op een van de vele andere locaties fotograferen.

In deze dagen gaan we alle locaties meermaals bezoeken om de creativiteit en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte te geven. Ook de weersomstandigheden zullen op de verschillende momenten ook weer anders zijn waardoor we iedere keer weer andere en hopelijk betere foto’s kunnen maken.

In het veld worden jullie hier in begeleid en ook onderling kunnen we van elkaar leren.

Dineren doen we altijd onderweg of in het hotel. De Hebriden zijn rustige eilanden en niet overal zijn (geopende) restaurants.

Vandaag is de terugvlucht naar huis. Na het ontbijt eindigt de officiële fotoreis en vroeg in de ochtend worden jullie naar het vliegveld van Stornoway gebracht om de reis via Edinburgh naar Amsterdam te maken.

Een prachtige en leerzame reis komt ten einde. Thuis is het nagenieten van de gemaakte beelden.

Een aantal weken later houden we nog een terugkomavond in Doesburg om gezamenlijk na te genieten en van iedereen nog wat beelden te bekijken en bespreken als afsluitende sessie van deze reis.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch- Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar Inverness v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Diner, Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Inverness
Heenvlucht
Amsterdam – Inverness
Terugvlucht
Inverness – Amsterdam

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

De accommodaties
We verblijven in Tarbert, centraal gelegen op de Schotse Buiten-Hebriden
De maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants.

De afstanden zijn niet extreem groot. De meeste locaties zijn met de auto prima te bereiken zonder veel loopafstand. Enige conditie is wel vereist.

Highlights
Callanish Stones
Luskentyre Beach
Borve beach
But of Lewis
Traigh Bheag
Salt Marshes
Adembenemende landschappen
Beekjes en meertjes
Kerkjes, St. Clement’s Church
Mangersta en Tolsta sea stacks
en meer

Aandachtspunten
Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Astrofotografie (optioneel)
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer Outer Hebrides in oktober
Zonsopkomst rond 8:00 uur

Zonsondergang rond 18:15 uur

Gemiddelde min/max temp.: 5°C / 11°C

Uren zon: 2

Dagen neerslag: 22

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media