foto driedaagse

Zeeland

Dompel je onder in alle facetten van de fotografie!
Vrijdag 19 april t/m zondag 21 april 2024
Thema fotodriedaagse: landschappen (architectuur, natuur), lange sluitertijden
 
Prijs € 695,00 (incl. 21% btw) o.b.v. volpension
Aantal deelnemers minimaal 3, maximaal 5

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
Nieuwsbrief

Foto driedaagse Zeeland
Aan de mooie kusten van Zeeland gaan we ons drie dagen lang richten op het fotograferen van Zeeuwse kustlandschappen met lange sluitertijden. De stranden en bruggen bieden veel mogelijkheden om je in deze creatieve manier van fotograferen te ontwikkelen.

Lange sluitertijden maken dat je anders moet gaan kijken en de techniek moet gaan aanpassen. Sluitertijden van 30 seconden tot vele minuten zijn geen uitzondering. Filters zijn bij deze vorm van fotografie dan ook een belangrijk onderdeel om te komen tot de gewenste lange tijden.

Van te voren is het visualiseren van een beeld wat je wilt gaan fotograferen belangrijk.  Naast  lange sluitertijden zijn op het strand ook leuke patronen te ontdekken wanneer de zee zich terugtrekt. We gaan prachtige zonsondergangen tegemoet in één van de vele natuurgebieden die Zeeland rijk is. Gedurende deze dagen zullen we ons ook gaan verdiepen in zwart-wit fotografie. Net als met lange sluitertijden vereist dat een andere manier van kijken om tot sprekende beelden te komen.

Tijdens deze gezellige en leerzame driedaagse fotografie zullen we de verschillende locaties meerdere keren bezoeken. Geen moment en dag is namelijk hetzelfde! Of je nu een beginnend of meer gevorderd fotograaf bent, tijdens deze intensieve dagen kun je uit je systeem stappen en je creativiteit een boost geven. We gaan niet op jacht naar de perfecte foto maar we leggen de voedingsbodem om je verder te kunnen laten ontwikkelen. Dat doen we mede door beeldbesprekingen en intensieve begeleiding, vandaar dat wij onze groep ook bewust klein houden!

Ga je mee met deze foto-driedaagse om je onder te dompelen in de vele facetten die de fotografie rijk is?

Zeeland: het land in zee
 • Begeleiding

  Tijdens de reis geven we begeleiding, tips & tricks op locatie en optioneel houden we beeldbesprekingen in de avonduren.

 • Ervaring

  Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kunt natuurlijk altijd contact opnemen.

 • Reisdetails, wel bij de reis inbegrepen
  2 overnachtingen, 3 dagen
  Toeristenbelasting
  Ontbijt, lunch
  Vakkundige begeleiding op locatie
  Bespreekavonden op locatie (optioneel)

 • Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
  Vervoer (carpool is te regelen)
  Eigen consumpties, diner
  Aankopen van persoonlijk aard
  Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Over…
  De accommodaties
  We verblijven centraal gelegen tussen onze fotolocaties
  De maaltijden
  Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen, welke vanuit de organisatie verzorgd wordt. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening. Dineren doen we ergens in een van de restaurants.

 • De activiteiten
  De afstanden zijn niet extreem groot. De loopafstanden bedragen enkele kilometers per dag.

We verzamelen op vrijdag rond het middaguur bij onze verblijfslocatie. Na een korte kennismaking en enige theorie aangaande lange sluitertijden fotografie zullen we direct op pad gaan voor onze eerste fotoshoot. Alle dagen zijn volle dagen, er zal een programma worden opgesteld uit de vele onderwerpen die de Zeeuwse Eilanden rijk zijn, al naar gelang de weersomstandigheden van het moment. We zullen deze dagen intensief met elkaar bezig zijn en mede daardoor kun je tot verdere verdieping in je fotografie komen. 

Zaterdag en zondag zullen we na het ontbijt vertrekken. Lunchen doen we ergens in de buurt van onze locatie op dat moment. In de avond kunnen we genieten van een heerlijk diner en eventuele prachtige zonsondergangen aan de Zeeuwse kust. Op zaterdagavond gaan we de gemaakte beelden bekijken van deze dagen en gezamenlijk bespreken.

Op zondag zullen we terugkeren bij één of meerdere van onze fotolocaties. Rond 17:00 uur nemen we afscheid van Zeeland en elkaar met een schat aan nieuwe ervaringen en prachtige foto’s.

Na deze fotoreis kun je op onze privé facebookgroep altijd nog een paar foto’s posten welke we dan nog zullen bespreken.

Highlights

Zeelandbrug
Stormvloedkering
Veerse Meer
Prachtige Zeeuwse stranden

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Lange sluitertijden
Zwart-wit
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer Zeeland in april

Zonsopkomst rond 6:20 uur

Zonsondergang rond 20:45 uur

Gemiddelde min/max temp.: 10°C / 16°C

April doet wat hij wil, ook in Zeeland

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media