Foto driedaagse

natuurfotografie texel

dompel je onder in vele facetten van de natuurfotografie!
dinsdag 11 juni t/m donderdag 13 juni 2024
Thema fotodriedaagse: o.a. vogel-, kust-, landschaps-, nacht- en macrofotografie

Prijs € 695,00 (incl. 21% btw) o.b.v. volpension
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief

Foto driedaagse Texel
Geef je creativiteit een flinke boost tijdens onze foto 3-daagse natuurfotografie op één van de mooiste Nederlandse waddeneilanden: Texel. Het eiland herbergt vele prachtige natuurgebieden en ieder hoekje van het eiland heeft haar eigen bijzonderheden. Drie dagen en 2 nachten dompelen we onder in alle facetten van de natuurfotografie.

We gaan genieten van prachtige zonsopkomsten en -ondergangen langs de kustlijn, het kweldergebied De Slufter, de vele vogels die het eiland rijk is en de prachtige duingebieden. Natuurlijk ontbreekt ook de vuurtoren niet in ons programma tijdens de avondfotografie en gaan we aan de slag met lange sluitertijden.

Tijdens deze gezellige en leerzame driedaagse natuurfotografie zullen we de verschillende locaties meerdere keren bezoeken. Geen moment en dag is namelijk hetzelfde! Of je nu een beginnend of meer gevorderd fotograaf bent, tijdens deze intensieve dagen kun je uit je systeem stappen en je creativiteit een boost geven. We gaan niet op jacht naar de perfecte foto maar we leggen de voedingsbodem om je verder te kunnen laten ontwikkelen. Dat doen we mede door beeldbesprekingen en intensieve begeleiding, vandaar dat wij onze groep ook bewust klein houden!

Ga je mee met deze foto-driedaagse natuurfotografie om je onder te dompelen in de vele facetten die deze mooie vorm van fotografie rijk is?

Het grootste Waddeneiland is drie dagen lang het walhalla voor de fotograaf
 • Ervaring
  Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kunt natuurlijk altijd contact opnemen.

 • Reisdetails, wel bij de reis inbegrepen
  2 overnachtingen, 3 dagen
  Toeristenbelasting
  Ontbijt, lunch(pakket), diner incl. twee (non-alcoholische) drankjes op onze overnachtingslocatie
  Vakkundige begeleiding op locatie
  Bespreekavonden op locatie (optioneel)

 • Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
  Parkeerkosten, ferrykosten Texel v.v.
  Vervoer naar Den Helder v.v.
  alcoholische consumpties , eigen overige consumpties.
  Aankopen van persoonlijk aard
  Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Over de accomodaties
  We verblijven in een hotel op basis van volpension en éénpersoonskamers (tenzij één huishouden)
  Over de maaltijden
  Volpension

 • De activiteiten
  De afstanden op Texel zijn niet groot, we lopen per dag enkele kilometers over verharde en onverharde ondergrond. Een redelijke conditie volstaat omdat we alle tijd nemen om te fotograferen. De afstanden leggen we af per auto.
  De heen- en terugreis
  We spreken begin van de middag af bij het hotel op Texel. We proberen voor de reis naar Den Helder en de overtocht altijd een carpool te regelen. De ervaring leert dat dit meestal wel lukt. Hierover vindt altijd even overleg plaats ruim voor de vertrekdatum. (met corona bekijken we de actuele situatie)

Alle dagen zullen volle fotografiedagen zijn. Er zal een programma worden opgesteld uit de vele onderwerpen die Texel rijk is en we bekijken al naar gelang de weersomstandigheden van het moment waar we heen gaan.

We verzamelen rond het middaguur bij onze uitvalsbasis van de komende drie dagen. Na een korte kennismaking gaan we direct op pad om ons onder te dompelen in de prachtige natuur van dit grootste Waddeneiland. We zullen deze dagen intensief met elkaar bezig zijn en mede daardoor kun je tot verdere verdieping in je fotografie komen.

Zaterdag en zondag zullen we voor het ontbijt vertrekken voor een fotosessie tijdens zonsopkomst. We keren terug voor het ontbijt en om ons op te frissen. Na het ontbijt zullen we weer op pad gaan en genieten we van de lunch ergens in de buurt van onze locatie op dat moment. In de avond kunnen we genieten van een heerlijk diner. Hierna kunnen we van een eventuele prachtig zonsondergang genieten of gaan we de gemaakte beelden bekijken en bespreken

Op zondag zullen we terugkeren bij één of meerdere van onze fotolocaties. Rond 17:00 uur nemen we afscheid van het prachtige Texel en elkaar met een schat aan nieuwe ervaringen en prachtige foto’s.

Na deze fotoreis kun je op onze privé facebookgroep altijd nog een paar foto’s posten welke we dan nog zullen bespreken.

Highlights

De vogels op het Wagejot en andere locaties
De zonsopkomst en -ondergang
De nieuwe duinen
De Slufter
De vuurtoren
De lisdodden met de Hooglanders

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer Texel in juni

Zonsopkomst rond 5:15 uur

Zonsondergang rond 22:00 uur

Gemiddelde min/max temp.: 11°C / 16°C

Uren zon: 7

Dagen neerslag: 19

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media