Foto driedaagse

lente op de Veluwe

Dompel je onder in vele facetten van de natuurfotografie!
maandag 13 t/m woensdag 15 mei 2024
Thema fotodriedaagse: o.a. landschaps- en macrofotografie
 
Prijs € 695,00 (incl. 21% btw) o.b.v. volpension
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief

Foto driedaagse Veluwe
Tijdens de lente kleuren de bossen op de Veluwe in allerlei schitterende frisgroene tinten. Het zachte zonlicht straalt door de bladeren en tovert prachtige zonneharpen tijdens het vroege ochtendlicht. Fotograferen in het bos is een aparte en lastige tak binnen de landschapsfotografie omdat je vaak letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet en sfeer een belangrijk ingrediënt is. Er is geen horizon en je maakt gebruik van het, soms, schaarse licht wat in het bos aanwezig is.

Naast het bos gaan we ook naar prachtige zandverstuivingen en genieten we van meanderende beekjes. Maar ook een gebied met bosduinen en prachtige vennen bij zonsopkomst zullen ons deel zijn.

De Veluwe biedt eigenlijk alles wat je op het gebied van natuurfotografie wilt. We gaan ons onderdompelen in de vele facetten van de natuurfotografie waaronder natuurlijk landschaps- en macrofotografie. Maar ook zwart-wit en creatieve fotografie, met meervoudige belichting en ICM, zullen zeker aan bod komen.

Een foto driedaagse zal je creativiteit een boost geven en je laten groeien als fotograaf!

Centraal in al onze fotoreizen en -workshops staat “kijken”. Van kijken is het gaan zien van mooie composities en gebruik maken van mooi licht de volgende stap. Door niet enkel achter de fotografische hoogtepunten aan te rennen maar ons te verdiepen in een onderwerp of landschap kunnen we de focus leggen op persoonlijke ontwikkeling om te groeien in creativiteit en stijl. We zullen bepaalde locaties ook meerdere keren bezoeken zodat je tijd hebt om je te verdiepen in de omgeving. tijdens de praktijkmomenten hebben we alle tijd voor begeleiding en het bespreken van de gemaakte beelden.

Ga je mee om te groeien als fotografisch kunstenaar ?

Beleef de lente op de mooiste plekken van de Veluwe
 • Begeleiding

  Tijdens de reis geven we begeleiding, tips & tricks op locatie en optioneel houden we beeldbesprekingen in de avonduren.

 • Ervaring

  Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kunt natuurlijk altijd contact opnemen.

 • Reisdetails, wel bij de reis inbegrepen
  2 overnachtingen, 3 dagen
  Toeristenbelasting
  Ontbijt, lunch en diner
  Vakkundige begeleiding op locatie
  Bespreekavonden op locatie (optioneel)

 • Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
  Vervoer, Eigen consumpties,
  Aankopen van persoonlijk aard
  Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Over…
  De accommodaties
  We verblijven in een accomodatie centraal gelegen op de Veluwe
  De maaltijden
  Deze reis is op basis van volpension.

 • De activiteiten
  We lopen op een dag gemiddeld  meerdere kilometers op de locaties waar we fotograferen. Over het algemeen is het terrein vlak.

Alle dagen zullen volle fotografiedagen zijn. Er zal een programma worden opgesteld uit de vele onderwerpen die de Veluwe rijk is en we bekijken al naar gelang de weersomstandigheden van het moment waar we heen gaan.

We verzamelen rond het middaguur bij onze uitvalsbasis van de komende drie dagen. Na een korte kennismaking gaan we direct op pad om ons onder te dompelen in de prachtige natuur van de Veluwe. We zullen deze dagen intensief met elkaar bezig zijn en mede daardoor kun je tot verdere verdieping in je fotografie komen.

Zaterdag en zondag zullen we voor het ontbijt vertrekken voor een fotosessie tijdens zonsopkomst. We keren terug voor het ontbijt en om ons op te frissen. Na het ontbijt zullen we weer op pad gaan en genieten we van de lunch ergens in de buurt van onze locatie op dat moment. In de avond kunnen we genieten van een heerlijk diner. Hierna kunnen we van een eventuele prachtig zonsondergang genieten of gaan we de gemaakte beelden bekijken en bespreken.

Op zondag zullen we terugkeren bij één of meerdere van onze fotolocaties. Rond 17:00 uur nemen we afscheid van de prachtige Veluwe en elkaar met een schat aan nieuwe ervaringen en prachtige foto’s.

Na deze fotoreis kun je op onze privé facebookgroep altijd nog een paar foto’s posten welke we dan nog zullen bespreken.

Highlights

Zandverstuivingen
Vennen en beekjes
De heuvels en duinen op de Veluwe
Schitterende bosgebieden
Ontluikende bloemen, mosjes
Prachtige zonsopkomsten en -ondergangen

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Lange sluitertijden
Zwart-wit
Compositie
Creativiteit
Sfeer
Eigen Stijl

Weer Veluwe in mei

Zonsopkomst rond 5:30 uur

Zonsondergang rond 21:30 uur

Gemiddelde min/max temp.: 7°C / 18°C

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media