Avontuurlijke natuur fotografie reis “Pura vida” west Costa rica (15 dagen)

“Op zoek naar de Quetzal”
woensdag 11 september t/m woensdag 25 september 2024
thema: landschaps-,macro- en wildlifefotografie
prijs 2024 € 5595,00 (incl. 21% btw)
o.b.v. twee-persoonskamer
één-persoonskamer beperkt op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 8

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • BEGELEIDING DOOR TWEE FOTOGRAFEN EN LOKALE GIDSEN MET EEN KLEINE GROEP

  • INCLUSIEF ALLE ENTREEGELDEN, (BETAALDE) EXCURSIES EN GIDSEN

  • OP BASIS VAN VOLPENSION EN VERVOER MET 4X4 EN/OF BUSJE

  • WARE NATUURBELEVING EN ONTHAASTEN IN HET PARADIJS

  • ADEMBENEMENDE LANDSCHAPPEN EN WILDLIFE VAN KUST TOT KUST

  • ONTSPAN OP HET DEK VAN EEN TWEEMASTER TIJDENS WHALE WATCHING

  • WANDEL HOOG DOOR HET NEVELWOUD

  • SCHITTERENDE BOOTTOCHTEN EN NIGHTWALKS

  • GEZELLIGE KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

Picha foto - Route - Natuurfoto - Landkaart - Costa Rica West - Fotografie - Fotografiereis

ALGEMENE INFORMATIE
Costa Rica is een waar natuurparadijs met NATUUR in hoofdletters geschreven. In dit schitterende Midden-Amerikaanse land, ingesloten tussen twee oceanen, vind je imposante bergen met nevelwouden, tropische stranden, vulkanen, meer dan 800 soorten vogels en een schat aan ander wildlife. Waar je ook kijkt op weg naar watervallen en tijdens de wandelingen door het bos, de apen springen regelmatig boven je hoofd door de bomen. De macrolens kun je gebruiken bij de vele kleurrijke kikkertjes, bloemen en vele insecten. Je komt ogen en oren tekort!

Tijdens één van de boottochten tijdens deze fotografie reis kun je je telelens richten op schildpadden, krokodillen en de razendsnelle J.C. hagedis. Een diertje dat over water kan rennen! Door de nevelwouden rijden we over de Pan-American Highway naar een verborgen parel in het Talamanca gebergte op 2200 meter om daar de beroemde Quetzal te gaan spotten.

Ook aan ontspanning is geen gebrek tijdens deze fotografie reis. Wat is er nu heerlijker om na een prachtige dag te relaxen aan het zwembad, je foto’s te bekijken en te genieten van heerlijke diners in de avonduren. Costa Rica is niet alleen rijk aan dierenleven op het land maar ook in de oceanen die het land aan beide kanten omgeven. Tijdens een zeiltocht kun je je letterlijk onderdompelen in de onderwaterwereld tijdens het snorkelen rond een koraalrif en gaan we op zoek naar walvissen.

Het is onmogelijk om alles te beschrijven wat we tijdens deze avontuurlijke en inspirerende fotografie reis gaan beleven in het Eldorado van Midden-Amerika”: “Pura Vida” Costa Rica! De fotografie reis is volledig verzorgd, van alle maaltijden tot alle entrees, boottochten en lokale gidsen! Met twee begeleidende fotografen en bijbehorende fotobesprekingen zal je fotografie zeker een boost gaan krijgen en zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.

Picha foto - boottocht - Manuel Antonio - water - Costa Rica - Fotografie - Fotografiereis
Picha foto - Ara - Natuur - vogels- Costa Rica - Fotografie - Fotografiereis

Dag 1: San José (1 nacht)
Vandaag start jouw fotografie reis. Je vertrekt vanaf de luchthaven naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Na de lange reis rijden we naar het hotel om in te checken en verder kennis met elkaar te maken tijdens het diner. Dan zullen we ook het programma voor de eerste dagen globaal bespreken. Na het diner zal het voor de meesten tijd zijn voor een goede nachtrust om de jetlag tot een minimum te beperken.

In de ochtend na het ontbijt gaan we namelijk van start met onze onvergetelijke fotoreis door Costa Rica.

Een fotoreis die ons brengt naar de hoge nevelwouden van  het Talamancagebergte, unieke natuur in Corcovado en de gezelligheid van Manuel Antonio.

Dag 2-4: San Gerardo de Dota (3 nachten)
Na een goede nacht vertrekken we na het ontbijt richting ons eerste verblijf voor de komende drie dagen. We volgen een deel van de Pan-American Highway dwars door het vruchtbare centrum van de fruitproductie richting San Gerardo de Dota, een ongerepte parel omgeven door hoge bergen en nevelwouden. De afstand naar onze locatie is kort en we maken onderweg nog stops bij de hoogste vulkaan van Costa Rica, de Irazú, en de vroegere hoofdstad van Costa Rica, Cartago. Hier bezoeken we de basiliek welke de mooiste van Costa Rica is.

Na ons bezoek aan Cartago vervolgen we onze weg  omhoog over de Highway richting ons schitterend gelegen hotel. Na aankomst checken we in en gaan we de omgeving verkennen. Overal om ons heen is schitterende natuur en vlakbij ons hotel stroomt een prachtige rivier waar je met lange sluitertijden kunt fotograferen.

San Gerardo de Dota - Costa Rica - Midden-Amerika - Natuurfotografie - Water - Fotografie reis - Fotografie workshop - Fotografie cursus - Picha Foto

Het nevelwoud verbergt prachtige vogels en een enorme diversiteit aan bloemen zoals de bromelia. Bomen zijn dik begroeid met mos door het vochtige klimaat en bieden prachtige macro mogelijkheden. In deze omgeving gaan we de komende diverse excursies ondernemen. We gaan op zoek naar de Quetzal, volgen de rivier en hangbruggen om watervallen te fotograferen. In de omgeving zijn meerdere Nationale en privéparken waarvan we er een aantal gaan bezoeken.

In de avond kunnen we hopelijk genieten van een prachtige zonsondergang op één van de bergtoppen in de omgeving. Op een hoogte van ongeveer 3400 meter zul je de wolken onder je door zien drijven.

Deze eerste dagen zullen vol prachtige indrukken en vele foto’s zijn. We zullen gedurende de fotoreis ook meerdere fotobesprekingen organiseren, naast de begeleiding in het veld, om tot steeds betere resultaten te komen.

Quetzal - Costa Rica - Midden-Amerika - Fotografiereizen - Natuurfotografie - Vogelfotografie - fotografie
Nauyaca waterval - Costa Rica - Water fotografie - Fotografie reis - Fotografie workshop - Fotografie cursus - Ronald Taal - Picha Foto

Dag 5: San Gerardo de Dota – Sierpe (2 nachten)
Vandaag verlaten we na het ontbijt de prachtige vallei van San Gerardo de Dota en rijden via de bergpas op weg naar Sierpe. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten op weg naar onze fotolocatie: Cataratas Nauyaca.

Na ongeveer 2 uur rijden wacht ons na de entree een hobbelige weg richting de parkeerplaats waar het startpunt is van een gemiddelde hike van circa 4 km naar de prachtige watervallen. De hoogste waterval heeft een vrij val van circa 45 meter.  Hier hebben we alle tijd om ons te verdiepen in composities en langere sluitertijden.

Voor wie wil, er kan een verkoelende duik in het water genomen worden! Na een wandeling door het klamme regenwoud zul je daar wellicht behoefte aan hebben. Genieten van omgeving tijdens de lunch kan natuurlijk ook, we hebben onze lunchpakketten mee voor onderweg. Na de waterval is Sierpe onze eindbestemming.

Dag 6: Sierpe
De wetlands van Sierpe zijn een uniek ecosysteem aan de bovenkant van het Nationaal Park Corcovado. Het 30000 ha. grote gebied bestaat uit mangrovebossen welke door vele kanalen en lagunes doorkruist wordt richting de oceaan.

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, gaan we op pad voor een schitterende boottocht door de mangrovebossen tezamen met een gids die ons van alles kan vertellen over het wildlife. Zorg dus dat je geheugenkaarten leeg zijn en je accu’s opgeladen!

Het gebied bevat namelijk een enorme hoeveelheid vogels en ander wildlife. Kolibries, papegaaien, toekans, ibissen, pelikanen…. het zijn maar een paar voorbeelden van mogelijke vogels om te spotten. In de bomen kunnen we boomboa’s zien, prachtige slangen, en in het water liggen krokodillen, kaaimannen en schildpadden te zonnen.

Krokodil - Natuurfotograaf - Costa Rica - Fotografie reis - Fotografie workshop - Fotografie cursus

Halverwege maken we een stop voor een heerlijke picknick met de mogelijkheid om een stuk door het oerwoud te wandelen.

Tijdens de boottocht heb je ongetwijfeld al vele apen gehoord en gezien en tijdens de wandeling door het oerwoud zul je dit ongetwijfeld ook gaan meemaken. Wie even niet wil wandelen, kan een duik nemen in het water.

We vervolgen daarna onze tocht een stukje de zee op naar eilandjes waar we fregatvogels kunnen spotten. Aan het eind van de middag zullen we vol indrukken maar moe en voldaan terugkeren naar ons resort om na te genieten met onze groep.

De rest van de dag en avond is er tijd om te relaxen, bij te kletsen over de mooie dag en foto’s te bekijken onder het genot van een welverdiend drankje. Voor de liefhebber kunnen we ’s avonds nog wat foto’s gaan bespreken.

Toekan - Costa Rica - Fotografie reis - Picha Foto - Natuurfotografie - Fotografie workshop - Fotografie cursus
Regenwoud - Costa Rica - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Kikker op blad - Closeup - Wilde dieren - Bos

Dag 7 – 10: Corcovado (4 nachten)
Vandaag vertrekken we vanuit Sierpe naar onze nieuwe locatie op het Osa schiereiland waarop het Nationaal Park Corcovado ligt. Een korte afstand qua kilometers maar een rit over een hobbelige uitdagende weg brengt ons uiteindelijk naar een prachtige lodge midden in de natuur.

Corcovado National Park is absolute wildernis. Denk aan een immens ongerept regenwoud dat uitkomt op zee. Dit natuurpark is een heerlijke plek waar je dagenlang kunt wandelen in het eeuwige groen. En je krijgt hier gegarandeerd ontmoetingen met dieren. Waarbij voor velen de tapir het hoogst op het wensenlijstje staat. Met goudgele stranden waar je eerder dieren dan toeristen tegen komt.  Op het zuidelijkste puntje van het schiereiland kun je zowel een schitterende de zonsopkomst als -ondergang meemaken. Aangezien er vrijwel geen lichtvervuiling is, kunnen we bij helder hemel ook aan de slag met nachtfotografie.

Na aankomst en het inchecken is de rest van de middag ter vrije invulling. Rondom het resort zijn verschillende wandelroutes, watervallen en ook het strand is nabij. Alle tijd om op je gemak de eerdere foto’s te bekijken en ze eventueel met ons te bespreken is natuurlijk ook een mogelijkheid.

De komende twee dagen zullen we een afwisselend programma hebben waaruit jullie kunnen kiezen. We hebben allerlei soorten tochten met een gids, wat in het Nationaal Park verplicht is. je kunt kiezen uit een kayak tour of verschillende hiking tours van verschillende lengtes en zwaartes. We zullen bij aanmelding inventariseren wie waar behoefte aan heeft. De avonden staan in het teken van een night walk met gids om het dierennachtleven te ontdekken en we gaan aan de slag met nachtfotografie om daarna op het terras te genieten van de sterren.

Dag 11: Corcovado – Manuel Antonio
Vandaag laten we de Stille Oceaan links liggen en rijden we langs de kust noordwaarts, op weg naar onze volgende bestemming: Manuel Antonio en het gelijknamige Nationaal Park.

Manuel Antonio behoort tot de parels van Costa Rica en wordt ook wel de “dierentuin van Costa Rica” genoemd. Wat kun je hier zoal aantreffen? Er leven 352 soorten vogels, 109 soorten zoogdieren en 346 soorten planten. Het is tevens het kleinste natuurreservaat van Costa Rica. Op circa 20 vierkante kilometer vindt je een unieke dieren- en plantenwereld, schitterende goudgele stranden en koraalrif. Eén van de unieke dieren die je kunt aantreffen, is het geel doodshoofdaapje. Dit aapje komt nog enkel voor in dit park en Corcovado, waar we net vandaan komen.

Manuel Antonio is de prachtige afsluiting van onze unieke en avontuurlijke natuur fotoreis Costa Rica! Maar niet voordat…..

Bloemen fotografie - Costa Rica - Natuurfotografie - Fotografie reis - Fotografie cursus - Fotografie workshop - Picha Foto - Landschap Fotografie

Dag 12 – 13: Manuel Antonio (3 nachten)
We nog een aantal fantastische dagen hebben beleefd! In de ochtenden wandelen we het Nationaal Park in op zoek naar de agoeti, wasbeer, witzwarte grondleguaan, groene leguaan, veel krabben en talloze vogels. Dit terwijl de ara’s graag voorbij vliegen onder luid kabaal. Ook worden hier veel toekans en kolibries gespot…

Tijdens één van de middagen gaan we an boord van een schitterende houten tweemaster. We varen over de Stille of Grote Oceaan, gaan op zoek naar walvissen en snorkelen bij het koraal om de prachtige onderwaterwereld te zien. We sluiten hopelijk af met een prachtige zonsondergang.

uiteraard is er vrije tijd om gezellig naar het strand te gaan of de gezelligheid van Manuel Antonio of het nabijgelegen Quepos te beleven.

Manuel Antonio Nationaal Park - Strand - Costa Roca - Midden-Amerika -
Regenwoud - Costa Rica - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Kapucijneraap - Closeup - Wilde dieren - Bos

Dag 14 – 15: San José en terugvlucht (1 nacht)
Vandaag laten we Manuel Antonio achter ons en rijden we het einde van onze avontuurlijke fotoreis in costa Rica tegemoet.

In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel waar we laatste nacht verblijven voordat we op woensdag de vlucht naar huis nemen.

Wie wil kan nog op eigen gelegenheid naar San José gaan om de stad te bekijken en de laatste inkopen te doen.

Woensdag vertrekken we richting de luchthaven waarna we op donderdag landen in Nederland. Mooie herinneringen en vele volle geheugenkaarten blijven over welke we met elkaar kunnen delen tijdens de terugkomavond.

Ervaring
Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – toeristenbelastingen – vervoer op locatie – excursies – entreegelden parken – fooien voor gidsen, overige voor eigen rekening – Ontbijt, lunch incl. 2 non-alcoholische drankjes, diner incl. 2 non-alcoholische drankjes – Vakkundige begeleiding op locatie –
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond

Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar San José v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Alcoholische consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Fooien voor eigen rekening (gidsen en restaurants zijn inbegrepen)
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Costa Rica San José
Heenvlucht
 Amsterdam – Panama City – San José
Terugvlucht
San José – Parijs– Amsterdam (aankomst +1 dag)

Vluchtkosten liggen gemiddeld tussen de € 600,00 en € 750,00 excl. bagage

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

De accommodaties
We verblijven centraal gelegen tussen de fotolocaties.
De maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) en diner zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening.

De activiteiten
Tijdens deze natuur fotoreis zullen we een aantal wandelingen ondernemen waarbij een redelijke basisconditie gewenst is. We lopen regelmatig over ongeplaveide paden door de natuur en luchtvochtigheid speelt ook een rol in Costa Rica.

Kledingadvies
Het is raadzaam om stevig schoeisel en praktische kleding in ‘laagjes’ mee te nemen.
Voor de hogere gebieden wordt een vest of licht jack aangeraden en in de regentijd lichte regenkleding. Goede (waterdichte) wandelschoenen zijn belangrijk. Lange mouwen werken goed als zonwering, bieden warmte en werken tegen muggen. In de warme tropische laaglanden is lichte kleding voldoende, in de bergen kan het zeker koeler zijn.. Een kleine opvouwbare paraplu is handig omdat het regelmatig regent in Costa Rica.

Highlights

Whale watching
Snorkelen bij koraalrif
Nevelwouden
Grote diversiteit aan flora en fauna
Prachtige landschappen
Boottochten
Night walks
Hangende bruggen
En meer

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Astrofotografie (optioneel)
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Het weer in Costa Rica in september

Zonsopkomst rond 6:00 uur
Zonsondergang rond 18.00 uur
Gemiddelde min/max temp.: 27°C / 17°C
Uren zon: 6
Dagen neerslag: 21

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media