Fotoworkshop

“Nature in Mind”

Leer fotograferen vanuit je gevoel
 
meerdere data (zie hieronder)
Locatie: dIVERSE LOCATIES IN NEDERLAND (ZIE DATA)
Prijs € 99,00 (incl. 21% btw)
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 8

 

 

 

 

Boek nu
Nieuwsbrief

DATA FOTOWORKSHOP NATURE IN MIND

 • maandag 29 april 2024 9:00 – 14:00 uur (Hulshorst)

 • Zaterdag 22 juni 2024 9:00 – 14:00 uur (Texel)

 • Zaterdag 30 november 2024 9:00 – 14:00 uur (Kootwijk)

Informatie

In de fotoworkshop “Nature in Mind” gaan we terug naar de bron van je creativiteit. We gaan op zoek naar ontspanning, zonder direct het ideale beeld na te jagen.

Ontspanning zorgt ervoor dat je de puurheid terug kunt vinden en meer gevoel kunt gaan leggen in je foto’s. Wanneer het je lukt om het hoofd leeg te maken, zul je merken dat de creativiteit toeneemt. Wil jij ook terug naar de essentie en meer verdieping  in je creativiteit? Ga dan mee met onze workshop “Nature in Mind”.

Tijdens deze fotoworkshop gaan we anders leren kijken, we gaan zien wat er om ons heen is, wat er gebeurt en wat we horen. Dus bewust je omgeving leren waarnemen!

In het dagelijkse leven neem je namelijk veel waar, veel zaken en dingen komen ook onbewust bij je binnen. Onze hersenen benoemen in een paar milliseconden zo ongeveer alles wat je bewust en onbewust waarneemt. Terugkeren naar de basis en vanuit een ontspannen sfeer om je heen kijken…. zonder ook direct te benoemen wat je ziet….. Terug naar de essentie van het stilstaan, onthaasten en loslaten om uit je vaste patronen te kunnen stappen. 

Het proces om ruimte te scheppen in je Mind is vaak lastig, we zijn vaak gewend om van Nature houvast te willen hebben. We gaan de eerste stappen zetten om tegen de stroom je te roeien! Ontspannen is hierbij één van de pijlers en hoe doe je dat beter met elkaar en een dosis humor en enthousiasme!

Je zult na de fotoworkshop ervaren dat je misschien vandaag niet die topfoto hebt gemaakt, je hebt er tenslotte niet op gejaagd. Je hebt echter wel een stukje basis hebt gelegd om tot jezelf en je creatieve mogelijkheden te gaan komen. Je zult hoogstwaarschijnlijk je omgeving anders hebben gezien en ervaren. Wellicht heb je geluiden waargenomen die je anders niet gehoord zou hebben.

Wanneer je dat stukje basis ervaren hebt, kun je verder groeien! Je zult in de loop der tijd merken dat het creatieve en persoonlijke proces ook zeker op weerstand zal stuiten. Het is tenslotte ook een proces wat tijd en energie kost. Soms met een stapje achteruit, maar uiteindelijk zet je stappen voorwaarts en geeft het je meer positiviteit en energie!

Deze workshop is een ook opstap voor onze inspirerende Creative retreat Fotoreizen welke we meermaals per jaar organiseren op prachtige locaties in Europa en ook vanuit dit oogpunt georganiseerd worden.De filosofie hierachter kun je hier lezen.        

Een paar kernwoorden voor deze fotoworkshop zijn:  

 • Enthousiasme
 • Authenticiteit
 • Onthaasten
 • Anders leren zien
 • Loslaten
 • Terug naar jouw basis
 • verbinden met elkaar en de natuur
 • Rust en ruimte
 • Energie
 • Jezelf verrassen!

Tijdens de workshop geven we intensieve begeleiding in het veld om tot mooie resultaten te komen en je creativiteit verder te ontwikkelen. We gaan leren zien als een fotograaf, met oog voor compositie en details!

De fotoworkshops “Nature in Mind” organiseren we een aantal keer per jaar in Nederland waarbij we ons laten inspireren op de locaties waar we op de desbetreffende dag zijn: De bossen en stuifzanden van Kootwijk of Hulshorst tot de pracht op het eiland Schiermonnikoog. Het zijn prachtige locaties voor natuurfotografie in de breedste zin.

Overige informatie
Bedoeld voor
Beginnende en gemiddelde fotograaf. (enige kennis van camera-instellingen is wel vereist).

Activiteiten
Zorg voor wat eten en drinken tijdens de workshop. De te lopen afstanden zijn niet enorm groot.

Begeleiding en terugkoppeling
Deze workshop is een veldworkshop. Theorie geven we  tijdens de begeleiding van de workshop en praktische vragen kunnen we dan ook direct beantwoorden.

Inclusief: n.v.t.

Exclusief: Eigen consumpties, reiskosten. Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens de workshop.

Inschrijven
Via de button boven en hieronder kunt u zich aanmelden voor deze workshop. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van ontvangst en een factuur betreffende deze workshop. Deelname is definitief na betaling binnen de gestelde betalingstermijn.

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277. Ook via Whatsapp.

Bij onvoldoende deelnemers ontvangt u uiterlijk een week van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos annuleren tot maximaal. een week voor de gereserveerde workshop. Er wordt geen restitutie verleend, u ontvangt een tegoedbon ter besteding bij een andere workshop, cursus of fotoreis.

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media