Fotoworkshop

herfstbos

Herfsttinten en paddenstoelen
zaterrdag 11 november 2023
08:00 uur t/m ca. 14:00 uur
thema worskhop: landschaps- en macrofotografie
locatie: veluwe
prijs: € 109,00 (incl. 21% btw)
aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 8

 

 

 

Boek nu
nieuwsbrief

Informatie
De bomen tooien zich in deze tijd weer in hun mooiste kleuren, de paddenstoelen schieten uit de grond en groeien op de bomen.

Ten oosten van Ermelo en Putten ligt één van de oudste en mooiste bossen van Nederland dat zich in deze tijd van het jaar hult in prachtige herfsttinten.  Eeuwenoude beuken lijken te bewegen in de nevelen die in het bos hangen. Ze zijn verwrongen in wonderlijke vormen door de tand des tijds wat het bos in de volksmond de bijnaam “het bos van de dansende bomen” gegeven heeft. Deze bomen hadden voor de houtproductie toentertijd geen waarde en zijn blijven staan in het bos waardoor ze nu een uniek decor vormen tijdens deze workshop.

Naast de beukenbossen zijn er ook de mysterieuze donkere delen  waar douglas- en fijnsparren een dicht dak van naalden boven je vormen. In het bos ligt ook het Solse Gat, een kuil die tijdens de laatste ijstijd ontstond door een draaikolk van gletsjerwater. De vele grafheuvels zijn de overblijfselen oud de oudheid en uit deze begraafplaatsen zijn diverse archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. In het boslandschap zijn deze nog te herkennen als kleine heuvels tussen de bomen.

In de wirwar van het bos is het lastig om composities te maken, soms zie je door de bomen het bos niet meer.Omdat het bos ook aan weinig onderhoud onderhevig is, ligt de bodem her en der ook bezaaid met takken en omgevallen of afgebroken bomen. Een uitdaging om hier een mooie compositie te maken!

Bent je meer in macro geïnteresseerd, dan zijn er genoeg mogelijkheden om te fotograferen in deze tijd van het jaar. Alle ingrediënten zijn aanwezig om creatief bezig te zijn met kleine paddenstoeltjes of andere onderwerpen die te vinden zijn.

Er is gedurende de workshop alle tijd voor vragen en ondersteuning bij het maken van de foto’s.

We gaan leren zien als een fotograaf, met oog voor overzichten en details!

Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens de workshop. Er is een horecagelegenheid in de buurt waar we na afloop eventueel nog gezellig kunnen napraten.

De indeling van de workshop is afhankelijk van het weer. De start is rond zonsopkomst maar bij echt bewolkt en evt. regenachtig weer besparen we ons deze vroege start en starten we een uurtje later. Je krijgt daarover een aantal dagen voor aanvang bericht.

Overige informatie
Bedoeld voor
Beginnende en gevorderd fotograaf. (enige kennis van camera-instellingen is wel vereist).

Activiteiten
Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens de workshop, we lopen een aantal kilometers door het gebied heen. Een redelijke conditie is wel vereist.

Begeleiding en terugkoppeling
Deze workshop is een veldworkshop. Er is geen theorie vooraf maar in het veld zullen op diverse moment instructie en tips worden gegeven waarmee je aan de slag kunt.

Inclusief: n.v.t.

Exclusief: Eigen consumpties, reiskosten.

Inschrijven
Via de button boven en hieronder kunt je je aanmelden voor deze workshop. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst en een factuur betreffende deze workshop. Deelname is definitief na betaling binnen de gestelde betalingstermijn. Vermeld bij inschrijving de gewenste workshopdatum in het tekstveld van het inschrijfformulier.

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277, ook via Whatsapp.

Bij onvoldoende deelnemers ontvang je uiterlijk een week van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos annuleren tot maximaal een week voor de gereserveerde workshop. Er wordt geen restitutie verleend, je ontvangt een tegoedbon ter besteding bij een andere workshop, cursus of fotoreis

Ook groeien als een fotografische kunstenaar ?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media