Natuur fotoreis

Herfst in de Hoge Venen

dompel je onder in de natuur en relax in ons wellness-hotel!
 
maandag 28 oktober t/m donderdag 31 oktober 2024
Thema: landschaps- en macrofotografie
prijs € 795,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag één-persoonskamer op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 8
 

 

 
Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief

ALGEMENE INFORMATIE
Het natuurgebied Hoge Venen ligt op de grens van Duitsland en België. De onherbergzame hoogvlakte van 72.000 hectare groot brengt ons weg van de gebaande paden en levert eindeloos veel fotografie-opties. Door de hoogte, welke tot bijna 700 meter reikt, kent het gebied al vroeger in het najaar betoverende herfstkleuren. Omdat de temperatuur sneller daalt dan in Nederland en ook vaak aan grotere schommelingen onderhevig is, kleuren de bladeren aan de bomen ook vaak intenser. De Hoge Venen zijn de “Place to be” om je onder te dompelen in de magische wereld van de natuurfotografie!

“HERFST OP DE HOGE VENEN”
De herfst op de Hoge Venen brengt ons een grote diversiteit aan schitterende onderwerpen. Wat te denken van:
Wilde rivieren en watervallen door een heuvelachtig landschap die het duistere veenwater naar beneden voeren…
Betoverende herfstkleuren, paddenstoelen en weidse hoogvlakten…
Prachtige vennen, mystiek verbrand bos en trompetterende kraanvogels…

De diversiteit aan locaties en weersomstandigheden bieden een scala aan fotografie mogelijkheden. Van prachtige wolkenluchten tot dichte mist, iedere dag kan anders zijn en nieuwe mogelijkheden bieden. Geen dag is hetzelfde!  Onze focus ligt niet alleen op landschapsfotografie maar zeker ook op macro. In de mystieke bossen zullen zeker genoeg onderwerpen te vinden zijn in ondermeer de vorm van paddenstoelen.

EIGEN STIJL EN CREATIVITEIT
We dompelen ons vier dagen lang onder in de natuurfotografie. Tijdens de fotoreis is er alle tijd om je te verdiepen in compositie, abstract, filtergebruik en lange sluitertijden. Er alle ruimte om vragen te stellen bij het maken van de beelden.

Hoe fotografeer je de schitterende herfsttinten? Hoe maak je mooie composities en welke elementen gebruik je daarvoor? Hoe komen riviertjes het best tot hun recht en hoe laat je op een mooie manier de beweging van het water zien?

Wil je wat meer experimenteren met creatieve technieken als bokeh, high en low key of meervoudig belichting? Ook dat is uiteraard mogelijk. De ontwikkeling van je creativiteit bestaat in eerste instantie ook uit anders en beter gaan leren zien.

In de avond kunnen we kiezen voor een optionele beeldbespreking of avondfotografie, afhankelijk van de weersomstandigheden.En wil je een avondje genieten het hotel waar we verblijven ? Dat kan natuurlijk ook. We verblijven in een prachtig Wellness-hotel op basis van volpension.

Alle locaties liggen allemaal op redelijke afstand van elkaar waardoor we ze meerdere keren kunnen bezoeken dus er is alle gelegenheid om je te verdiepen in je onderwerp. Sommige locaties liggen wat verder weg waardoor we een stuk moeten lopenc over vlonderpaden of door de heuvels over ongeplaveide paden. Goed schoeisel en een redelijk fitte conditie zijn wel van belang. Het tempo ligt laag omdat we tussendoor ook fotograferen.

De Hoge Venen, magische herfstlandschappen op “het dak van België”

Vandaag verwelkomen we je graag rond 14.00 uur bij in het wellness-hotel voor de komende vier dagen. Wanneer je al eerder naar de Hoge Venen wilt afreizen, kan dat natuurlijk ook. Na kennismaking zullen we eerst inchecken en daarna nemen we het programma van de komende dagen globaal door, afhankelijk van de weersomstandigheden gedurende ons weekend.Daarna vertrekken we naar onze eerste fotolocatie in de schitterende Hoge Venen In de avonduren zullen we dineren in het hotel

Onze locatie ligt zodanig dat we binnen 30 minuten de meeste fotolocaties kunnen bereiken van waaruit we gaan starten om te fotograferen. Vanochtend gaan we bij interessante weersomstandigheden vroeg op pad om een eventuele mooie zonsopkomst mee te nemen. We bekijken per dag wat de meest ideale weersomstandigheden zijn voor de fotolocaties. De dagen zullen redelijk intensief zijn qua fotograferen, inclusief de wandelmomenten.  Lunchpakketten nemen we mee voor onderweg.

In de ochtend gaan we naar een van de vele locaties, afhankelijk welke weersomstandigheden we treffen. De dichte bossen zijn bijvoorbeeld ook altijd weer een mooie uitdaging om een composities te maken. Rond 16.00 uur eindigt deze dag, vrijblijvend voor degenen die eventueel nog wat langer willen blijven. Na de fotoreis is er nog de mogelijkheid voor iedere deelnemer om drie foto’s in te zenden voor beeldbespreking.

 Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kunt natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunchpaketten, diner in een wellness-hotel – Vakkundige begeleiding op locatie – Optionele bespreekavonden

Vervoer (carpool is te regelen)
Eigen consumpties, diner
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

We verblijven in een wellness-hotel niet ver van het gebied De Hoge Venen, op basis van 2-persoonskamers. toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.
De maaltijden
Ontbijt, lunch-(pakketten) en diner zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening.

De afstanden zijn niet extreem groot. De loopafstanden bedragen wel enkele kilometers per dag. De omstandigheden zijn heuvelachtig en in bepaalde omstandigheden is wandelen overal wat intensiever dan onder normale Nederlandse omstandigheden. Denk dan aan gladde paden door regen en bladeren. Enige conditie en een redelijk goed fysiek is aan te raden.

Tijdens de reis geven we begeleiding, tips & tricks op locatie en optioneel houden we beeldbesprekingen in de avonduren. Na de fotoreis is er de mogelijkheid voor iedere deelnemer om drie foto’s in te zenden voor beeldbespreking in onze Creatieve Fotogroep op Facebook.

Highlights

Baraque Michel
Het verbrande bos
Zonsopkomsten en -ondergangen
Prachtige spiegelende vennen
wilde rivieren
magische herfstkleuren
Produktiebossen
Paddenstoelen

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Lange sluitertijden
Zwart-wit
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Het weer op de Hoge Venen in oktober

Zonsopkomst rond 8:15 uur

Zonsondergang rond 18:15 uur

Gemiddelde min/max temp.: 4°C /13°C

Dagen met mist en zon wisselen elkaar af op de hoogvlakte

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media