natuur fotoreis

Magisch Finland

 
maandag 13 januari t/m maandag 20 januari 2025
Thema:  landschaps- macro, wildlife-, noorderlichtfotografie
Prijs € 2695,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
Toeslag één-persoonskamer op aanvraag
(niet beschikbaar in wildernishut)
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • NATUURBELEVING EN ONTHAASTEN BOVEN DE POOLCIRKEL

  • ADFEMBENEMEND NOORDERLICHT EN ARCTISCH POOLLICHT

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN WILDLIFE

  • TWEE OVERNACHTINGEN  IN EEN WILDERNISHUT

  • SAFARI’S MET DE SNEEUWSCOOTER, HUSKY’S EN SNEEUWSCHOENEN

  • GENIET VAN DE WARMTE IN DE  FINSE SAUNA

ALGEMENE INFORMATIE
Magisch Finland, een week avontuur boven de poolcirkel aan de rand van schitterende Nationaal park Pallas-Yllästunturi. Een week lang dompelen we ons onder in de prachtige natuur van Lapland. In deze dunbevolkte omgeving zijn we omgeven door dik besneeuwde bossen en prachtig bevroren meren waar we winterse avonturen gaan beleven vanuit onze accommodatie, gelegen aan één van de vele Finse meren.

POOLNACHT
Het grootste deel van Lapland gaat schuil onder de poolnacht, de periode dat de zon niet meer boven de horizon uitkomt, gedurende de winter. Die periode duurt ongeveer 1 maand op onze locatie waarna de zon langzaam weer verschijnt. Wij verblijven ongeveer twee weken na het einde van deze poolnacht in dit prachtige gebied. Je ervaart geen complete duisternis meer maar ziet zacht Arctisch licht wat vergelijkbaar is met de schemering.  We kunnen dan genieten van constant wisselende en schitterende lichtomstandigheden, een bijzonder soort licht dat wij hier absoluut niet kennen. Het is een bijzondere ervaring om de zon op te zien komen en weer onder te zien gaan in een tijdsbestek van iets meer dan drie uur!

NOORDERLICHT
Er zijn dingen die je in je leven een keer beleefd moet hebben. Het Noorderlicht is er daar absoluut één van!  Een magische ervaring is je deel wanneer je dit licht in talloze kleuren ziet dansen langs de hemel. We zullen op de eerste dag van deze reis een theorieles organiseren om dit fenomeen hopelijk goed vast te gaan leggen. Natuurlijk is er geen garantie aangezien de activiteit van het Noorderlicht per jaar verschilt en weersomstandigheden roet in het eten kunnen gooien door bewolking.

SNEEUWSCOOTER
Het vervoermiddel in de winter is de sneeuwscooter. Hiermee gaan we op safari door het schitterende landschap waarbij we uiteraard stops maken om op mooie locaties te gaan fotograferen. Het besturen is nog niet altijd een heel eenvoudige bezigheid dus we gaan in tweetallen onderweg om tussendoor ook te kunnen wisselen. De ervaring om hiermee op pad te gaan is magisch!

Noorderlicht - Finland - Fins Lapland Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Uitzicht - Avontuur

UITGEBREIDE BEGELEIDING
Tijdens het fotograferen op locatie is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis tevens regelmatig aandacht aan theorie en organiseren een meerdere beeldbesprekingen. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen.

AVONTUUR
En een avontuur gaan we zeker beleven met onze Finse partner ter plaatse! Wat te denken van een schitterende sneeuwschoenwandeling door de adembenemende natuur? Een landschap van heuvels en dik besneeuwde dennen, gebogen in allerlei vormen door het gewicht. We wandelen en fotograferen ons een weg naar de wildernishut waar we ook twee nachten zullen verblijven, midden in de natuur met uitzicht op alle pracht om ons heen en de talloze sterren.  Een uitgelezen mogelijkheid om nachtfotografie te doen. En wie lekker binnen wil blijven nagloeien van de poolkou: het haardvuur brandt! Ook gedurende de dagen in ons vaste verblijf kun je natuurlijk genieten van een heerlijke Finse sauna. Er is tussendoor alle tijd voor ontspanning.

HUSKY’S, RENDIEREN EN WILDLIFE
Fins Lapland is geen Lapland zonder de aanwezigheid van husky’s en rendieren. Deze dieren zijn dagelijks onderdeel van het bestaan van de Lappen. We zullen tijdens deze reis ook zeker met deze dieren kennis gaan maken, onder andere met onze husky-safari. Rendieren worden op speciale farms gehouden en hopelijk kunnen we ze ook in het wild fotograferen. Wildlife verwacht je in de winter niet zo snel in de ijzige kou. Ondanks dat zul je om ons gastenverblijf heen allerlei vogels kunnen aanschouwen en natuurlijk ook kunnen fotograferen.

Verheug je op een adembenemend avontuur in de Poolwinter door Magisch Finland!

Magisch Finland, avontuur boven de poolcirkel

Vandaag vliegen we vanuit Amsterdam naar Lapland, luchthaven Kittila. Na aankomst wacht onze Finse partner ons op en brengt ons naar onze accomodatie. Tijdens de rit erheen kun je alvast genieten van het magische landschap van Finland.

Wanneer we ingecheckt zijn, kun je op het gemak even bijkomen van de reis. Na het diner houden we een korte briefing over de komende week en beginnen we met een presentatie over de het fotograferen van het Noorderlicht. Bij heldere hemel en met een beetje geluk kunnen we dit fenomeen wellicht al fotograferen.

De hele week zit redelijk flexibel in elkaar qua programma.  Uiteraard zijn we  afhankelijk van de onvoorspelbare winterse omstandigheden en passen ons programma daar ook op aan wanneer gewenst. De hele week zal in het teken staan van de prachtige landschappen, het schitterende (Noorder-)licht, wandelen met sneeuwschoenen, husky’s, rendieren en sneeuwscooters, waarmee we ons verplaatsen naar de prachtige fotolocaties. Waar mogelijk zullen we dit ook met de personenbus doen.

Persoonlijke ondersteuning in het veld inclusief het bewerken en bespreken van de gemaakte foto’s hoort er uiteraard bij. Ook kun je meekijken met de begeleidend fotografen en wat zij voor beelden maken. Het zal in ieder geval een week worden om niet te vergeten.

Vandaag is de laatste dag van deze mooie reis. Na het ontbijt rest ons de terugreis naar Kittila en de vlucht terug naar Amsterdam

In de afgelopen week hebben we mooie avonturen beleefd en prachtige beelden gemaakt. De komende weken resten de herinneringen achter de pc om de beelden te bekijken en bewerken.

Ervaring
Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch, diner- Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden

Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
Vervoer naar / parkeren bij vertrekluchthaven
Vluchten naar Levi/Kittlila Finland v.v. en evt. luchthavenbelastingen
Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Finland
Heenvlucht
Amsterdam – Helsinki – Kittila
Terugvlucht
Kittila – Helsinki – Amsterdam

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !!
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

De accommodaties
We verblijven centraal gelegen tussen de fotolocaties in Fins Lapland. Tevens gaan we een trektocht maken naar een wildernishut waar we twee nachten verblijven. Eén-persoonskamers zijn zeer beperkt en in de wildernishut niet aanwezig.
De maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) en diner zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening.

De activiteiten
Tijdens deze winterreis zullen we een aantal activiteiten ondernemen waarbij een redelijke basisconditie gewenst is. De sneeuwschoenwandeling naar de wildernishut is een wat langere wandeling. Hierbij zal het tempo niet heel hoog liggen omdat we ook nog fotograferen. De winterse omstandigheden maken dat voortbewegen wat inspannender zal zijn dan gewend.

Kledingadvies volgens 3-lagen-systeem
Laag 1: Over je ondergoed een thermoshirt van wol of polyester, zo strak mogelijk.
Laag 2: Fleece-vest of trui ter isolatie
Laag 3: Warme waterdicht en -afstotende jas (let op getapete naden en klittenband bij mouwen tegen kou)
Laag 4: Thermo-legging en skibroek
Laag 5: Warme sneeuwschoenen en dikke sokken. Koude voeten zijn funest.
Bij inspannende activiteiten kun je het beter bij aanvang wat koud hebben aangezien de inspanning zorgt voor opwarming van het lichaam. Warm aankleden en door inspanning gaan zweten, maakt dat je het uiteindelijk koud gaat krijgen.

Highlights

Noorderlicht
Arctisch poollicht
Winterse sprookjeslandschappen
Besneeuwde dennen
Diepbevroren meren en rivieren
Husky’s
Rendieren
Wildlife
Wildernis hut
Sneeuwscooter safari

Aandachtspunten

Theorie Noorderlichtfotografie
Beeldbesprekingen
Beeldbewerking
Compositie
Creativiteit
Sfeer
en meer…

Het weer van Lapland in januari

Zonsopkomst rond 10:30 uur

Zonsondergang rond 14:30 uur

Gemiddelde min/max temp.: -16°C / -10°C

Uren zon: 3 – 4

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media