natuur fotoreis

Shetland eilanden

(creative mind)

woensdag 3 juli t/m woensdag 10 juli 2024
Thema: landschaps-, macrofotografie, wildlife en vogels
Prijs € 2495,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
toeslag één-persoonskamer op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6
 
 
 
Boek nu
neem een optie
nieuwsbrief
  • ONTHAASTEN, RUST EN RUIMTE, NATUURBELEVING

  • FOTOGRAFEREN OP VERSCHILLENDE EILANDEN

  • RUIGE KUSTIJNEN, SCHITTERENDE STRANDEN EN MOERASGEBIEDEN

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN WILDLIFE

  • ONTWIKKEL JE PERSOONLIJKE CREATIVITEIT, EIGEN STIJL EN SLUIT AF MET EEN PRACHTIG PORTFOLIO

  • INCLUSIEF VOLPENSION, KENNISMAKINGS- EN TERUGKOMAVOND

ALGEMENE INFORMATIE
De Shetland Eilanden: dichter bij Scandinavië dan bij Schotland! Daar waar de Noordzee en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. De archipel bestaat uit ongeveer 100 eilanden waarvan er maar een aantal door mensen bewoond zijn. De sfeer op de eilanden is ook meer Scandinavisch dan Schots. In de 9e eeuw zijn de eilanden veroverd door de Vikingen en tot de 14e eeuw was het onder Noors gezag. Je vindt dit erfgoed nog op veel plekken terug en veel eilanden hebben namen die meer noors dan Schots zijn. In deze smeltkroes van culturen gaan wij op fotoreis!

WILDLIFE
Shetland is een waar vogelparadijs in de zomermaanden. Er broeden meer dan een miljoen zeevogels op Foula, Noss, Mousa en Unst waaronder de puffins en Jan-van-Genten. We zullen deze prachtige dieren ongetwijfeld voor onze lens krijgen, net als de vele andere soorten.
Naast de vele vogels, die zich hebben genesteld op de eilanden, herbergt de zee ook nog een pracht aan wildlife. Tezamen met een lokale gids gaan we op zoek naar de beroemde Shetland Orka’s welke je vaak vanaf land kunt zien. Ook heeft Shetland een grote populatie otters welke we uiteraard proberen te spotten.

CULTUUR
Shetland zou Shetland niet zijn zonder haar ruïnes, kasteeltjes en stenen muurtjes, het laatste is ontzettend leuk voor een lijnenspel in het landschap. In je compositie kun je de beroemde Shetland Pony’s en vele schapen opnemen die met alle plezier model willen staan.

Tussen de groene heuvels liggen leuke dorpjes verscholen, waaronder de huidige hoofdstad Lerwick en de oude hoofdstad Scalloway. Van de   20000 inwoners op de eilanden wonen er circa 8000 in de Lerwick.

Landschap - Shetland - Eilanden - Sea stack - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Masterclass
Landschap - Shetland - Natuurfotografie - Landschap - Picha Foto - Fotografie - Fotografiereis - Uitzicht

HET LANDSCHAP VAN “THE OLD ROCK”
…..Want dat is de bijnaam die de bewoners hun eilandengroep gegeven hebben. Het is weinigen bekend dat de Shetland Eilanden het grootste aantal “National Scenic Areas” hebben van Schotland.  Het landschap kenmerkt zich door groene heuvels, bergachtige gebieden en grote open vlaktes. De hoogste berg op Shetland is Ronas Hill met een hoogte van 450 meter waar vanaf je een schittterend uitzicht hebt over de eilanden.
Op het eiland Unst vinden we het meest noordelijke puntje van het Verenigd Koninkrijk. Daar ligt ook het schitterende Hermaness National Nature Reserve waar we prachtige wandelingen gaan maken. De grillige kustlijn van Eshaness en  prachtige “sea stacks” zijn een bijzondere ervaring en worden afgewisseld met schitterende stranden en azuurblauwe zee waar de wind door je haren strijkt. Je kunt hier prachtige, kleine en intieme beelden van steeds wisselende vormen in het zand maken.

VIER SEIZOENEN
Zoals de eilanders zeggen, je kunt op één dag vier seizoenen beleven. Al zal in de zomer de sneeuw wel achterwege blijven. Het landschap ziet er daarom ook steeds weer anders uit door de constant wisselende lichtomstandigheden.  Geen moment is hetzelfde en je zult de uitdaging mogen aangaan om schitterende beelden te maken. In deze tijd van het jaar hebben we ook bijna 24 uur daglicht waardoor tot laat in de avond prachtige momenten kunnen beleven.

UITGEBREIDE BEGELEIDING
In de uitdagingen wordt je tijdens de reis uitgebreid ondersteund door onze fotograaf. Op de fotolocaties is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis veel aandacht aan theorie en organiseren meerdere beeldbesprekingen afgewisseld met presentaties. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen waarbij de nadruk ligt op een creatief proces: van eerste idee tot een eigen stijl en persoonlijk portfolio.

De Shetland Eilanden, waar Noordzee en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze speciale fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Lees meer op onze speciale pagina.

Na de kennismakingsavond eerder is het zover: vandaag vliegen we vanaf Amsterdam, via een overstap in Aberdeen, naar de Shetland Eilanden. voor wie eerder gaat, we verzamelen op de luchthaven van Aberdeen voor de middagvlucht met LoganAir.

Op het vliegveld van Lerwick halen we onze personenbus af waarmee de komende week door Shetland gaan rijden. We vertrekken naar onze eerste verblijfslocatie en kunnen alvast gaan genieten van de prachtige landschappen en panoramische uitzichten.

Na aankomst bij ons verblijf gaan we ons eerst op onze kamers settelen waar we tot zaterdag zullen verblijven. De rest van de dag zullen we besteden aan fotografie.  Het programma van de komende dagen zal afwisselend fotograferen en beeldbesprekingen zijn. Het programma is flexibel, veel hangt af van de weersomstandigheden. Op zaterdag vertrekken we naar Unst.

Overdag nemen we lunchpakketten mee, dineren doen we in het hotel.

Op weg naar onze volgende bestemming op het Unst komen we na de eerste ferry op het eiland Yell. Hier zullen we ook nog wat mooie locaties bezoeken voordat we de tweede oversteek nemen richting ons volgende hotel.

De komende dagen, van zaterdag tot en met dinsdag, zullen we vergelijkbaar aan de eerdere dagen een flexibel programma hebben met fotografie en beeldbesprekingen.

Beeldbesprekingen in het veld en persoonlijk ondersteuning bij je fotografiedoelen zijn bij deze Masterclass-fotoreis een belangrijke pijler. Tijdens de fotosessies is er alle tijd voor uitleg, hulp bij fotografie en kun je meekijken met de begeleidend fotografen.

Overdag nemen we lunchpakketten mee, dineren doen we in het hotel.

Op dinsdag is aan deze schitterende week helaas een einde gekomen met de terugvlucht naar Nederland. Na terugkomst organiseren we nog een terugkomavond om herinneringen op te halen en foto’s te bekijken.

Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen. Basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste.
Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

In de reis zit inbegrepen:

Alle overnachtingen – vervoer – excursies – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch, diner – Vakkundige begeleiding op locatie
Bespreekavonden – kennismakings- en terugkomavond – fotoboek

Reisdetails, niet bij de reis inbegrepen
Vervoer / parkeren vertrekluchthaven v.v.
Vluchten naar de Shetland Eilanden luchthavenbelastingen
Eigen consumpties
Aankopen van persoonlijk aard
Reis- en/of annuleringsverzekering

Vluchtadvies Shetland Eilanden

De fotoreis start op de luchthaven van Aberdeen op de aanvangsdatum met de vlucht van LoganAir naar Lerwick.

Vluchten dienen pas geboekt te worden na definitieve doorgang van de fotoreis !! Hierover ontvang je bericht.
Vluchttijden kunnen door maatschappijen gewijzigd worden !!

We verblijven 3 nachten op het eiland Unst en 4 nachten op het Mainland. de locaties zijn “basic” ingericht.
De maaltijden
Ontbijt, lunch-(pakketten) en diner zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening.

De afstanden zijn niet extreem groot op Shetland. Locaties zijn met de auto prima te bereiken. Wel zullen er  regelmatig wandeltochten plaatsvinden om op locaties te komen. Shetland is wat heuvelachtig en de ondergrond kan vaak drassig zijn. Een redelijke (wandel-)conditie is aan te raden.

Shetland is open en onbeschut . De wind kan hier vrij spel hebben en omstandigheden kunnen per dag snel wisselen. Zorg voor goede waterdichte wandelschoenen, een regenbroek en -jack en evnetueel een goede sterke paraplu. Kleding in laagjes kan zelfs in de zomer zeer welkom zijn.

Highlights

Hermaness
Eshaness
Schitterende stranden
Sea stacks
Ruige kustlijnen
Orka’s
Otters
Zeevogels w.o. puffins
Panoramische uitzichten
Wat verder voor de lens komt

Aandachtspunten

Lensgebruik
Standpunten
Werken met scherptediepte
Zwart-wit fotografie
Lange sluitertijden
Fine-art fotografie
Nachtfotografie (optioneel)
Compositie
Creativiteit
Sfeer

Weer op de Shetland Eilanden in juni

Zonsopkomst rond 3:45 uur

Zonsondergang rond 22:30 uur

Gemiddelde min/max temp.: 10°C / 12°C

Uren zon: 10

Dagen neerslag: 13

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media