Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf tijdens onze Creative Mind Fotoreizen. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Meer dan een fotoworkshop, meer dan een fotoreis!

Onze Creative Mind Fotoreizen zijn ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van een eerste idee tot je eerste stappen richting een eigen ontwikkelde stijl.

Waarom wil je ook mee met één van onze Creatieve Fotoreizen?

Word één met de omgeving. Ga mee naar mooie, authentieke en inspirerende plaatsen en groei als fotograaf. We dompelen ons onder in de omgeving en gaan leren zien als een fotografische kunstenaar met oog voor compositie en details!

Deze fotoreizen zijn speciaal ontwikkeld met de focus op een creatief proces; van het eerste idee tot uiteindelijk een portfolio en een eigen ontwikkelde stijl.

Waarom wil je ook mee met één van onze Creatieve fotoreizen?

– We fotograferen op inspirerende locaties.
– Een Creative Retreat met Picha Foto is onthaasten en een ware natuurbeleving.
– Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod: van landschap- tot macrofotografie.
– Je leert ontzettend veel; van zwart-wit foto’s maken tot het gebruiken van speciale effecten.
– Veel praktijkoefeningen, aangevuld met theorie.
– Je leert meer over beeldbewerking.
– We dagen je uit via begeleiding en coaching. Je verdiept je creativiteit door uit je systeem te stappen.
– Je ontdekt je eigen stijl en sluit af met een prachtig persoonlijk portfolio van de fotoreis van je leven.
– We organiseren altijd een kennismakings- en nabespreekavond met de deelnemers aan de masterclass.

Wat houdt een Creative Mind Fotoreis in?
Deze fotoreis is één van de meest bijzondere en uitgebreide vormen van fotografie binnen ons totale aanbod. Met deze fotoreis ga je:

Onthaasten in de natuur;
werk je aan je persoonlijke ontwikkeling; en
groei je in je eigen fotografische ontwikkeling, creativiteit en stijl.
Onthaasten is de basis en daarmee ook één van de meest belangrijke pijlers. Tot rust komen en even stil staan. Stil staan bij de prachtige natuur en de mysterie ervan. Meerdere dagen verblijven we in een bepaald gebied. Op een centrale plek, midden in de natuur!

Even stil staan
Als je stil staat, zie je meer. En dat is ook het geval als je stil gaat staan op dezelfde plek op verschillende momenten. Wat doen de weersomstandigheden met die plek? Wat valt er te zien en te beleven? Meerdere keren zullen we naar dezelfde fotolocaties gaan om je onderwerpen vast te leggen. Je zult zien, geen moment is hetzelfde!

Rust en ruimte
We geven je de ruimte om te verkennen. Bieden rust en ruimte om je te verdiepen in en te verbinden met de omgeving en de diverse aanwezige onderwerpen. Zo kun je je fotografie verbeteren door in alle rust bezig te zijn met een creatief proces. En uiteraard is er ruimte om tussendoor al je vragen te stellen en we laten je graag nieuwe manieren ontdekken om nog meer uit natuurfotografie te halen.

Natuurbeleving
Onze Picha Foto Creative Retreat helpt je om opnieuw contact te maken met fotografie, als methode om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en te groeien in creativiteit. Zo kom je tot een vorm van fotografie die helemaal bij jou past. En kun je de wereld laten zien, zoals je die zelf ziet. Het gaat om het ‘hoe’ van de fotografie (technieken) én om het ‘waarom’ (jouw persoonlijke gevoel). Natuurbeleving is onlosmakelijk hieraan verbonden.

De reis
Gedurende de hele reis begeleiden en coachen we, in een inspirerende omgeving, jouw fotografische en persoonlijke proces; van de eerste foto tot de ontwikkeling van jouw eigen stijl en het samenstellen van een eindportfolio.

In een ontspannen sfeer zijn we tijdens de hele fotoreis samen bezig met fotobewerking en -besprekingen. En natuurlijk zullen er tijdens de vele gezellige momenten allerlei gesprekken over fotografie plaatsvinden. Daar kunnen wij ook uren over praten.

In het creatieve proces zijn de combinatie van licht, visualisatie, compositie en nabewerking steeds met elkaar verbonden. We bekijken en analyseren elkaars werk ter inspiratie en samen gaan we op ontdekkingsreis naar ieders persoonlijke visie en stijl.

Je zult ongetwijfeld ook leren van de onderlinge feedback. Wij creëren een omgeving om deel te nemen aan verhelderende gesprekken over onze gemaakte foto’s om van elkaar leren, elkaar te inspireren en te ontdekken hoe ieder van ons kijkt, ziet en fotografeert.

We begrijpen dat de fotografische boog ook niet altijd gespannen kan staan, dus wanneer je ruimte en rust nodig hebt, is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. De avond ervoor bespreken we altijd het programma van de volgende dag en stemmen we dit samen verder af. En aangezien honger en creativiteit niet samengaan, zullen we uiteraard ook zorgen voor de culinaire inhoud tijdens de reis.

We bieden niet alleen een unieke mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een fotografische kunstenaar, maar ook om even bewust te kiezen voor ontspanning. Even een moment voor jezelf. Om te genieten.

Deze fotoreizen worden georganiseerd voor kleine groepen: minimaal 4 en maximaal 6 personen. Zo kunnen we voor iedere deelnemer één-op-één begeleiding verzorgen in het veld en tijdens de theoriemomenten.

Fotografie op een andere manier
In de tijd waarin we leven, haasten we ons er letterlijk doorheen. De wereld gaat 24/7 door en we proberen in de beschikbare tijd zoveel mogelijk te stoppen. We reizen letterlijk en figuurlijk door ons dagelijkse leven, vaak zonder echt waar te nemen en de wereld te zien. We kijken wel, maar zien meestal niet. We gaan snel, maar ervaren niet volledig. Dat kan ook anders!

Zelfs met fotograferen kun je haasten. We zien dan pas thuis wat we op de foto hebben gezet. We zien dan pas dingen die we ter plaatse niet zagen. De gedachte is vaak dat we, om meer te kunnen zien, ook sneller moeten gaan en meer moeten reizen. Dan hebben we het over kwantiteit en niet over kwaliteit! Kwantiteit geeft een hele andere beleving dan kwaliteit. Gevoelens, emoties en een mooie foto worden niet gemeten in kwantiteit maar in kwaliteit. Ga met Picha Foto mee en ervaar hoe het ook kan!

Door te onthaasten maak je verbinding met een plek. Je ervaart de omstandigheden, de sfeer, je gaat onderwerpen zien en wellicht ook zelfs anders zien. In een fractie van een seconde bepaalt jouw brein nu wat je ziet. De kunst van het onthaasten en ontwikkelen van je creativiteit en eigen stijl is om te leren om dit los te laten.

Tijdens de Creative Mind fotoreis gaan we vertragen. We gaan niet meer jagen op fotografische hoogtepunten. We gaan ons onderdompelen in de omgeving waar we zijn en laten zo magie ontstaan.

Foto’s verfijnen
Zoals eerder gezegd is nabewerking geen losse stap van fotografie, maar een voortzetting in je creatieve proces. Een proces dat begon met een idee. De volgende stap is om jouw idee, jouw visie op dit beeld, te gaan laten zien. Met behulp van nabewerking leer je hoe je jouw foto’s kunt verfijnen. Het gaat dan om aanpassingen die nodig zijn om te komen tot het resultaat dat jij voor ogen hebt. Je doet tijdens onze Masterclass kennis op van fotobewerking en we zetten stappen om te komen tot een prachtig resultaat.

Tijdens de nabewerking leren we je onder andere hoe je:
– structuur creëert in je workflow;
– tools gebruikt om jouw gevoel in de foto te leggen door bijvoorbeeld de aandacht ergens op te leggen;
– compositie die je in het veld hebt gemaakt, kunt verbeteren;
– om kunt gaan met plug-ins in de nabewerking; en
– een samenhangend portfolio kunt maken in je eigen stijl door middel van globale en lokale aanpassingen.

Door je steeds verder in deze materie te verdiepen, kun je in de toekomst technieken gaan beheersen, waarmee je steeds meer je gevoel in een foto legt en versterkt. Gevoel van balans, diepte, ritme, onderlinge relaties en harmonie kun je dan steeds verder verbeteren.

Portfolio
Een portfolio kun je het beste samenvatten als een consistent geheel. Je portfolio bestaat na afloop van de Masterclass fotoreis uit meerdere beelden, die samengevoegd een verhaal vertellen en/of een boodschap overbrengen. Ieder beeld op zich is dan sterk en met elkaar worden ze meer dan de som der delen: een portfolio in jouw eigen stijl!

Een portfolio is het uiteindelijke einddoel van onze fotoreis. Je zult zien, dat aan het eind van deze unieke reis iedereen ook een ander portfolio zal hebben. Uniek en passend bij jou als nieuwe fotografische kunstenaar.

Na de fotoreis maken wij een fotoboek van en voor iedere deelnemer met alle portfolio’s. We vragen aan al onze deelnemers of zij een persoonlijk verhaal erbij willen schrijven als blijvende weerspiegeling, herinnering en afsluiting van deze onvergetelijke reis.

Het gehele proces stopt natuurlijk niet na afloop van deze fotoreis. Je hebt daarna de smaak te pakken en blijft je verder ontwikkelen. Als je het leuk vindt, houden we contact met elkaar. En je bent sowieso van harte uitgenodigd voor onze terugkomavond. Tijdens deze gezellige avond krijgt iedereen het fotoboek van de reis en gaan we onder het genot van een hapje en drankje nog wat foto’s van elkaar bekijken. Zo slaan we het boek van deze reis dicht, maar we sluiten niet af….

Reserveer snel jouw plek en ga ook mee!
– Fotograferen op inspirerende locaties.
– Onthaasten en nieuwe dingen ontdekken.
– Een breed scala aan onderwerpen voor je lens.
– Meer te weten komen over verschillende facetten van fotografie.
– Onderdompelen in prachtige gebieden.
– Creativiteit ontwikkelen door uit je systeem te leren stappen.
– Genieten van leerzame besprekingen en onderlinge gesprekken in combinatie met hapjes en drankjes.
– Je eigen unieke portfolio en een waardevol fotoboek van een onvergetelijke fotoreis.

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media