natuur fotoreis

Dolomieten

zondag 1 september t/m zondag 8 september 2024
Thema:  landschaps- macro-, nachtfotografie
Prijs € 2350,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
prijs € 2395,00 (incl. 21% btw) o.b.v. twee-persoonskamer
Toeslag één-persoonskamer op aanvraag
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6

 

 

 

 

Boek nu
Neem een optie
nieuwsbrief
  • NATUURBELEVING EN ONTHAASTEN IN DE UNESCO DOLOMIETEN

  • VERGAAP JE AAN  WAANZINNIGE BERGTOPPEN, MEREN EN WATERVALLEN

  • FOCUS OP LANDSCHAPPEN, MACRO EN NACHTFOTOGRAFIE

  • ADEMBENEMENDE UITZICHTEN OP DE STERRENHEMEL

  • ONTWIKKEL JE CREATIVITEIT EN GROEI ALS FOTOGRAAF

  • INCLUSIEF ONTBIJT EN LUNCH

ALGEMENE INFORMATIE
Italië op haar mooist leren kennen, kan tijdens deze natuur fotoreis in de Dolomieten! Deze reis staat in het teken van heel veel fotograferen en wandelen op de meest prachtige locaties. Hoog in de bergen kunnen we genieten van de prachtige sterrenhemel, de melkweg fotograferen en prachtige zonsopkomsten en -ondergangen beleven. We houden tijdens de wandelingen altijd een rustig tempo aan, want er zijn vele schitterende panorama’s en onderwerpen om te fotograferen.

De Dolomieten zijn Unesco Werelderfgoed sinds 2009. Achttien toppen boven de 3000 meter, steile klippen, smalle dalen, kerkjes in groene alpenweiden met daartussen schitterende meren en watervallen…..Vergeet na een prachtige fotodag ook de heerlijke Italiaanse keuken niet! Gedurende elf inspirerende en bovenal gezellige dagen laat je alle dagelijkse drukte achter je, dompel je je onder in de schitterende natuur en geniet je van je welverdiende Italiaanse pasta.

PASSEN, MEREN EN WATERVALLEN
De Dolomieten staan bekend om de vele prachtige dalen omgeven door hoge bergtoppen en prachtige bossen. Elke dag bezoeken we verschillende fotolocaties, waaronder prachtig gelegen en intens gekleurde bergmeren, bergpassen met weidse uitzichten en mooie watervallen. Op het programma staan onder andere de prachtige bergen van de Drei Zinnen, in het Italiaans de Tre Cime genoemd. We gaan fotograferen bij Lago di Landro, wandelen door het Fanes-dal langs de rivier naar prachtige watervallen en bezoeken bergpassen om te genieten van de schitterende panorama’s tijdens de gouden uurtjes. Het is een kleine greep uit de vele prachtige mogelijkheden die we hier voor onze camera krijgen.

Picha Foto - Italië - Dolomieten - Fotografiereis - Natuurfotografie - Fotografie reizen - Dierenfotografie - Europa - Wereldwijd - Chiesetta di San Giovanni Ranui - Kerk

UITGEBREIDE BEGELEIDING
Tijdens het fotograferen op locatie is er alle tijd vragen te stellen en advies te krijgen om je creativiteit in de praktijk op een hoger niveau te brengen. We besteden tijdens deze reis tevens aandacht aan theorie en organiseren een meerdere beeldbesprekingen. Daarbij verdiepen ons gezamenlijk in beeldbewerking om tot een nog beter, persoonlijk, eindresultaat te komen.

Met onze twee fotografen stimuleren we je om op je eigen manier naar landschappen te gaan kijken. Met je eigen manier van zien, ontwikkel je je eigen manier van fotograferen door het ervaren en beleven van de omgeving.

FOTOGRAFISCHE MOGELIJKHEDEN
Naast je groothoeklens moet je ook zeker de telelens en macrolens niet vergeten. De mogelijkheden voor creatieve landschappen en kleurrijke details zijn overal aanwezig in het adembenemende landschap van de Dolomieten. De natuur leent zich ook uitstekend voor zwart-wit fotografie, dit vergt weer een compleet andere manier van kijken. Wanneer we hoog in de bergen zijn, heb je bij onbewolkte hemel zicht op de duizenden sterren: tijd voor nachtfotografie, het maken van sterrensporen en het fotograferen van de melkweg. Of wat te denken van een zonsondergang met wat mooie wolken? Een mooie mogelijkheid om te gaan experimenteren met lange sluitertijden. De mogelijkheden zijn eindeloos om met schitterende beelden thuis te komen.

ZWAARTE REIS
De wandelingen die we soms maken om onze locaties te bereiken, zijn over het algemeen eenvoudig en niet al te lang. We houden ook altijd een rustig tempo aan omdat het uiteraard een fotoreis is en geen specifieke wandelvakantie. Je dient voor deze fotoreis wel een basisconditie te hebben en wat langere wandeltochten op onverharde paden te kunnen lopen. Dit geldt met name voor de vierdaagse bijzondere huttentocht tijdens deze reis. Deze dagelijkse hikes zijn niet moeilijk maar overbruggen per dag een afstand tussen de 10 en 15 km door de idyllische omgeving.

Picha Foto - Italië - Dolomieten - Fotografiereis - Natuurfotografie - Fotografie reizen - Dierenfotografie - Europa - Wereldwijd - Lago di Limides
piek tot grote hoogte in de Dolomieten

Vandaag ontmoeten we elkaar aan het eind van de dag in ons prachtige hotel nabij Cortina D’Ampezzo. Wanneer je met eigen vervoer komt, kunnen we met de groep kijken of carpool mogelijk is. Wil je vliegen en een auto huren dan is de luchthaven van Venetië de meest praktische optie. Na het inchecken kunnen we tijdens het diner verder kennis maken en geven we een korte briefing van het programma tijdens deze fotoreis.

De hele week zit flexibel in elkaar qua programma.  Uiteraard zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden in de bergen en passen ons programma daar ook op aan wanneer gewenst. Het programma zoals van dag tot dag beschreven kan dus wat veranderen met uitzondering van de vierdaagse huttentocht omdat we hiervoor ruim van tevoren de overnachtingen moeten reserveren.

Vandaag rijden we na een vroeg ontbijt richting Rifugio Auronzo waar we een hele dag gaan fotograferen en wandelen rond de Tre Cime di Lavaredo. Het gebied is zeer bekend en geliefd bij wandelaars en direct al een hoogtepunt van onze Dolomietenreis. Wij volgen onze wandelroute om de Drei Zinnen met de klok mee en laten dan de drukte rond de rifugio snel achter ons om in alle rust te kunnen genieten van de prachtige natuur, meren en panorama’s.

Onderweg lunchen we in één van de berghutten op de route om daarna onze mooie route te vervolgen op zoek naar nieuwe onderwerpen om te fotograferen.  Aan het eind van de dag kunnen we hopelijk genieten van een prachtige zonsondergang. Wanneer de avond gevallen is, rijden we naar beneden richting Misurina voor een welverdiend diner in één van de restaurants.

Afstand: circa 8 km

Voor het ontbijt gaan we naar een prachtig meer niet ver van ons hotel om de zonsopkomst mee te maken: het Lago D’Antorno. Ruim van tevoren zijn we op locatie om de mooiste fotospots uit te kiezen en te genieten van de prachtige kleuren in de lucht voordat de zon opkomt. Na de vroege start gaan we ontbijten en is het tijd om je op te frissen.

Onze volgende fotolocatie bevindt zich net boven Cortina D’Ampezzo, de watervallen van Fanes. We maken een uitdagende wandeling over onverharde paden waarbij we afentoe gebruik moeten maken van aanwezige lijnen en trappen langs het pad. We worden beloond met uitdagende watervallen waar we de mogelijkheid hebben om te experimenteren met lange sluitertijden. Onderweg hebben we uiteraard ook de tijd om mooie beelden te maken rond de rivier en van de uitzichten. Lunchen doen we op het gemak in het veld zodat we alle tijd hebben om te fotograferen.

Na deze prachtige locatie houden we het programma open. We kunnen ervoor kiezen om terug te gaan naar het hotel of Cortina D’Ampezzo in te gaan wanneer we nog wat tijd over hebben. Tegen de avond gaan we naar de Dürrensee om de zonsondergang te fotograferen waarna we na het diner tijd hebben om met elkaar wat beelden te gaan bekijken en bewerken.

Afstand: circa 12 km

Vandaag gaan we vroeg uit de veren, voor wie wil! Ons volgende doel, het schilderachtige Lago di Federa, kunnen we met zonsopkomst fotograferen wanneer we ons al in het donker een wandelweg banen naar deze locatie. Aangezien we er heen moeten lopen, circa 5 km vanaf het startpunt, gaan we om 4:45 al aan onze wandeling beginnen om ongeveer een half uur voor zonsopkomst op locatie te zijn! De weerspiegeling van de bergketen Becco di Mezzodi en de prachtige lariksen in het water zijn dan wel onze beloning van deze vroege ochtend. Het aantal magische motieven is eindeloos.  Omdat we waarschijnlijk niet op tijd terug zullen zijn voor het ontbijt zorgen we dat we een ontbijtpakket voor iedereen hebben tijdens de wandeling.

Na de vroege ochtendsessie gaan we terug naar ons hotel om op te frissen en eventuele achterblijvers te begroeten. 

In de loop van de dag gaan we richting de schitterende Giaupas. Deze pas staat garant voor prachtige vergezichten en panorama’s waarbij we ook uitzicht hebben op de bergen waar we met de vierdaagse wandeltocht overheen lopen. We gaan in deze omgeving ook genieten van de prachtige zonsondergang en de schitterende kleuren op de bergen.

Na het diner houden we de avond  ter vrije invulling. We kunnen lekker relaxen of nog wat beelden bekijken en bespreken.

Afstand ochtend: circa 9 kilometer

De zon komt in deze tijd rond 6:45 uur op dus vandaag is het vroeg dag om de zonsopkomst te gaan beleven aan het Lago di Braies. Dit meer is ook ons startpunt voor de vierdaagse wandeltocht over de Alta Via 1. Na een rit van ongeveer 3 kwartier kunnen we dit prachtige meer, omgeven door majestueuze bergen en dennenbossen, aanschouwen terwijl de zon langzaam opkomt. Helder blauw-groen water, houten bootjes met rotsgebergte en een paar mysterieuze wolken voor dat beetje extra sfeer. Je blijft foto’s maken bij dit schitterende meer.

Na het ontbijt rijden we naar twee bergpassen waar we in de omgeving prachtig uitzicht hebben op de schitterende bergen van de Cinque Torri. In de nabijheid van de bergpassen liggen allerlei leuke meertjes zoals het Lago di Limides en Lago di Valparola. alle locaties liggen op korte afstand van de parkeergelegenheden dus we zullen vandaag weinig kilometers maken. Vanaf morgen gaan we tenslotte aan onze vierdaagse wandeltocht beginnen met weer vele nieuwe inspiratie en indrukken. De avond houden we vrij om ons hierop te kunnen voorbereiden.

Afstand: circa 5 km rondom de diverse locaties.

We laten de zonsopkomst vandaag voor wat het is en na het ontbijt zoeken we nog een mooie locatie op in de omgeving, wellicht dat we naar het blauwe meer Lago di Sorapis kunnen wandelen.  In de middag is er alle tijd om op het gemak Cortina D’Ampezzo in te gaan of te relaxen in de zon. In het begin van de avond kunnen we nog ergens een mooie zonsondergang meenemen waarna het tijd is om langzaam de spullen bij elkaar te gaan pakken voor de reis naar huis. Zo komt aan een unieke en uitdagende fotoreis alweer een einde.

Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar. Met ons eigen vervoer of een genomen vlucht gaan we weer richting Nederland.  Een prachtige en unieke fotoreis naar de Dolomieten is ten einde gekomen. Wat resteert zijn onze herinneringen en de vele prachtige foto’s die we hebben kunnen maken. De komende weken zullen ongetwijfeld in het teken staan van het uitzoeken en bewerken van jullie mooiste foto’s.

nog in te vullen

Ervaring
Geschikt voor beginnend en gevorderde fotografen, basiskennis omtrent sluitertijden, diafragma en iso-waarde is wel een vereiste. Voor informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Alle overnachtingen – Toeristenbelasting – Ontbijt, lunch – Vakkundige begeleiding op locatie – Bespreekavonden

Eigen vervoer naar Cortina D’Ampezzo – Diner – eigen consumpties – Aankopen van persoonlijk aard – optionele kabelbanen – optionele parkeerkosten – Reis- en/of annuleringsverzekering

De accommodaties
We verblijven centraal gelegen tussen de fotolocaties in de Dolomieten.
De maaltijden
Ontbijt en lunch-(pakketten) zijn inbegrepen. Overige versnaperingen en consumpties zijn voor eigen rekening.

De activiteiten
Tijdens deze reis zullen we een aantal activiteiten ondernemen waarbij een redelijke basisconditie gewenst is. De wandelingen zijn goed te doen met een basisconditie. Hierbij zal het tempo niet heel hoog liggen omdat we uiteraard ook fotograferen.

Het meenemen van de juiste uitrusting en kleding is van groot belang in de bergen, zeker omdat weersomstandigheden in de bergen sterk wisselend kunnen zijn. In ons hotel heb je natuurlijk je kamer waar je je spullen kunt achterlaten en ook je fototas is voor het dagelijks gebruik. Voor de vierdaagse wandel- en fotografietocht over de Alta Via 1 heb je een goede backpack nodig waarin je wat kleding en je fotospullen kunt meenemen.  We hebben een paklijst opgesteld met een aantal essentiële kledingstukken die je moet meenemen en een aantal extra’s die wellicht nuttig zijn.

Essentiëel: 
– Wandelschoenen (ingelopen) 
– (naadloze) wandelsokken 
– Base layer tops – idealiter thermisch 
– Mid layer tops (bijv. fleece)
– wandelbroek
– Hoed voor warmte of schaduw 
– dunne handschoenen 
– Waterdichte jas 
– Waterdichte broek 
– Casual kleding & schoeisel voor ’s avonds.  
– Nachtkleding en ondergoed 
– Waterfles 
– Zonnebril & zonnecrème 
– Toiletartikelen   

Extra’s    
– Kleine EHBO-doos 
– Blaarpleisters 
– Insectenafweermiddel, DEET bijv. 
– Fluit
– Energy snacks
– Wandelstokken 
Buff (klik op link voor verdere informatie)

Highlights

Watervallen van Fanes
Pragser See
Prachtige bergpassen
Tre Cime di Lavaredo
Lago D’Antorno
Val Venegia
Lago di Landro
4-daagse bergtocht Alta Via
en meer…

Aandachtspunten

Compositie
Creativiteit
Lange sluitertijden
Nachtfotografie
Landschapsfotografie
Macrofotografie
Sfeer
Beeldbesprekingen
en meer…

Het weer in de Dolomieten in september

Zonsopkomst rond 06:45 uur

Zonsondergang rond 19:15 uur

Gemiddelde min/max temp.: 4°C / 16°C

Uren zon: 6 – 7

Regendagen: 11

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media