Fotoworkshop

maasduinen

Dompel je onder in de vennen, bos en heide
Meerdere data (zie hieronder)
locatie: maasduinen
prijs: € 99,00 (incl. 21% btw)
Aantal deelnemers: minimaal 4. maxinmaal 8

 

 

 

 

Boek nu
nieuwsbrief

Data 2024 Fotoworkshop Maasduinen

  • woensdag 31 januari 2024 8:15 – 13:00 uur

  • Zondag 28 april 2024 05:30 – 11:00 uur

  • Zaterdag 16 november 2024 08:00 – 13:30 uur

Informatie

Het Nationaal Park Maasduinen is een rivierduinengordel die zich uitstrekt van net onder Heijen tot vlak boven Arcen. Het gebied is door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van wind, water, menselijk handelen en kenmerkt zich over de hele linie door unieke landschappen en flora en fauna.

In het Nationaal Park kun je vele prachtige vennen aantreffen met schitterende begroeiing er omheen. In de nazomer en herfst zie je de kleurrijke varens en paarse heide op de heuvels bloeien. Stuifduinen worden afgewisseld met bossen en solitair staande hoge dennen. In de ochtend kun je prachtige laaghangende mist hebben over het water. Een aantal vennen liggen beschut waardoor mist ook vaak langer blijft hangen. In deze gebieden kun je ook nog zeldzame vleesetende plantjes vinden en  stuiten op de zandhagedis, gladde slang terwijl in het voor- en najaar zelfs de kraanvogels neerstrijken voor ze hun reis voortzetten.

De mogelijkheden om hier prachtige foto’s te maken zijn eindeloos door de diversiteit van het langgerekte gebied. Ook de afwisselende seizoenen bieden vele mogelijkheden in de verschillende gebieden van de Maasduinen. Omdat het gebied zo groot is, zullen we tijdens de verschillende data van onze workshop ook verschillende locaties in het Nationaal Park bezoeken. We bekijken per datum waar we met de groep gaan fotograferen.

Tijdens de workshop geven we intensieve begeleiding in het veld om tot mooie resultaten te komen en je creativiteit verder te ontwikkelen. We gaan leren zien als een fotograaf, met oog voor compositie en details! Vanwege het waterrijke gebied is de workshop is ook uitstekend geschikt om te werken met polarisatiefilters. Ook met grijsverloop- en grijsfilters kun je hier prima experimenteren. Uiteraard komen deze filters en hun kenmerken aan bod tijdens de workshop.

Overige informatie
Bedoeld voor
Beginnende en gemiddelde fotograaf. (enige kennis van camera-instellingen is wel vereist).

Activiteiten
Zorg voor wat eten en drinken tijdens de workshop. De te lopen afstanden zijn klein.

Begeleiding en terugkoppeling
Deze workshop is een veldworkshop. Theorie geven we  tijdens de begeleiding van de workshop en praktische vragen kunnen we dan ook direct beantwoorden.

Inclusief: n.v.t.

Exclusief: Eigen consumpties, reiskosten. Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens de workshop.

Inschrijven
Via de button boven en hieronder kunt u zich aanmelden voor deze workshop. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van ontvangst en een factuur betreffende deze workshop. Deelname is definitief na betaling binnen de gestelde betalingstermijn.

Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op! Telefoonnummer +31-(0)6-37580277. Ook via Whatsapp.

Bij onvoldoende deelnemers ontvangt u uiterlijk een week van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos annuleren tot maximaal. een week voor de gereserveerde workshop. Er wordt geen restitutie verleend, u ontvangt een tegoedbon ter besteding bij een andere workshop, cursus of fotoreis.

Ook groeien als een fotografische kunstenaar?

Ga mee !

Vind ons:

Doesburg en Kalkar
T: +31 (0)6 – 37 58 02 77
E: algemeen@pichafoto.nl
KvK-nummer: 67290310

 

social media